Gode råd for gamle hus

Hvordan tar man best vare på gamle hus? Hvor kan man søke råd? Og hvor kan man søke penger? Torsdag 17. november kl. 19.00 inviterer Idd og Enningdalen Historielag til åpent møte på Gamle Prestebakke.

Andreas Ebeltoft fra Fylkeskonservatoren i Østfold vil dele med seg av sine kunnskaper om vår lokale bygningsarv. Han vil også gi en gi en oversikt over hvilke myndighetene som har ansvar på området. Riksantikvaren, Fylkeskonservatoren og kommunen er alle instanser som har ansvar for gamle hus – men hvem bestemmer hva?

Historielaget har også invitert Halden Håndverkerforening, som stiller opp med praktisk erfaring fra istandsetting av gamle hus. Tømrermester Jan A. Hansen har arbeidet med mange store og små store prosjekter. Murmester Per Nordlie forteller om gamle teknikker og materialer som igjen er kommet til heder og verdighet, som kalkpussing av vegger og sekkedraging av teglstenspiper.

Det serveres kaffe og noe å bite i!

Velkommen!

Se presentasjon fra møtet:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *