Årsrapport fra ryddegruppa 2020

Av: Ulf Vidar Larsen, komiteleder , Publisert: 10.03.2021

Ryddegruppa har bestått av følgende personer: Sigmund Eriksen, Trygve Gjessing, Ingar Larsen, Ulf Vidar Larsen, Ib Lunde, Viggo Løvås, Tommy Svendsen, Rolf Erik Torgersen, Henning Jørgensen, Svein Norheim og Øivind Bigum.

Vi må si oss fornøyd med året tross pandemien. Det var ikke dugnad i mars, april og deler av mai, men så ble savnet for stort og vi begynte med oppdelte grupper. Vi vurderte at to og to eller tre og tre kunne jobbe sammen, og at det var innenfor reglementet. Det medførte at effektiviteten økte. Det som var planlagt i 2020, ble ferdig innen vi tok sommerferie. Så når vi ser hele året under ett oppnådde vi ca. 650 dugnadstimer.

Hovedoppgavene har vært:

  1. Bygging av hoggeskuret i Monolittbruddet.
  2. Rydding, merking/skilting og kloppbygging på Olavsleden fra Vammen i sør til Brækka grustak samt oppføring av rasteplasser.
  3. Ryddet sti fra Rønnlia til Svenskegravene, Paulsbo Skole, plassen Elvebakke på Berby, Brenneritomta på Berby og Gamle Mølla på Berby.
  4. Tilsyn med turstiene vi har påtatt oss ansvaret for; Bergstien, Karl XIIs vei, Olavsleden og Ystehedeneset med Skriverøa, ca. 100 km i alt

I forbindelse med vedlikehold av turstinettet har vi mottatt kr 60 000,- i såkalte «Ulvepenger» (Statlige midler) som har blitt bevilget og utbetalt gjennom Halden Kommune. Pengene skal gå til vedlikehold på turstiene/vandringsledene, klopper og informasjon.


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,