Plansjegruppa (prosjekt)

Av: Ola Berglund og Anne Sætre, Publisert: 10.03.2021

Året 2020 har påvirket arbeidet i historielaget på alle fronter – også i Plansjegruppa.

Det har ikke blitt utført arbeider i beretningsåret.

Det gjenstår fortsatt en del arbeider. Vi er urolige for hva som skjer med plansjene når skolene enten legges ned eller skal bygges om. Et aktuelt problem er Os skole. Der ble det lever tre såkalte «Ola-kasser» spesialbygd for å oppbevare skoleplansjene og betalt av Sparebank1stiftelsen Halden (kostnad kr 5000,-/stk.) Nå står disse i kjelleren på os skole, mens det ligger diverse plansjer rundt i skolebygningen. Totalt er det produsert 25 slike spesialkasser.

Alle plansjer blir fotografert, registrert og loggført og får eget nummer med historielagets stempel på baksida. Det gjenstår arbeider med to skoler.

I tillegg vil det vurderes om vi i samarbeid med Halden historiske Samlinger skal fotografere deres plansjer bl.a. fra gamle Gutteskolen. Arbeidene skal settes i gang våren 2021. Prosjektet har fått ny datamaskin.


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,