Lystgårder på Idd til lyst og nytte

Av: Svein Norheim (Tekst og foto), Publisert: 30.07.2020

Idd og Enningdalen Historielag hadde kveldens kulTURvandring under Jens Bakkes kyndige orientering.

 Jens er en god forteller med humoristiske kommentarer, et sideblikk på historien som setter temaet i perspektiv. Det er lett å bli (for) høytidelig med et slikt tema - Lystgårder. Men Jens balanserer mellom gode faglige analyser og det viktige alternative skråblikket som gir temaet dybde. Tusen takk, Jens!

Turen startet på Kommandant Risum,Øberg, Risum Husmorskole/vg. skole, Aldershvile/Rishaugen, Sofienlund og tilbake til Risum/Viks Risum der også Schnitlerhytta ble berørt.

131 person deltok på vandringen. Alle ble behørig registrert og orientert om retningslinjene vedrørende tiltak for å begrense Covid-19 viruset.

 

 

 


Hva skjer?

30.04 Pga Korona er våre arrangement avlyst/utsatt

Tre siste

Ida 2020 har kommet
Historielagets årbok - Ida 2020 - har kommet fra trykkeriet. Vi kan friste med masse spennende lesestoff. Boka kan bestilles direkte fra historielaget eller kjøpes fra lokale bokhandlere og butikker. Prisen er 250 kr.
Les mer (01.01.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,