Årsrapport 2019 for Slekstgranskergruppen

Av: Kari Stumberg Omholt, Publisert: 16.02.2020

Gruppen har hatt møte annen hver tirsdag i måneden i tiden august – desember og medio januar – mai. Møtene blir annonsert på idd.no

 Møtene er fortsatt i Biblioteket. Gruppen har hatt besøk fra personer som ønsker hjelp til å finne slekt, og gruppen får mange henvendelser på e-post om det samme.

Gruppen har brukt det meste av tiden på å transkribere kirkeboken fra Enningdalen Annex til programmet Augustus slik at de registrerte kan søkes opp via Digitalarkivets sider. De første kirkebøkene er fra 1720 og de første 100 årene er skriften krevende å tyde. Vi har fortsatt med dette arbeidet som vi begynte med i 2017.

Gruppen har begynt å se gjennom folketellingene fra 1910 for å ajourføre de som bodde på husmannsplassene i distriktet ved denne folketellingen. I løpet av 2010 vil også folketellingen fra 1920 bli tilgjengelig på Digitalarkivet.

Alle som har spørsmål om slektsgransking eller ønsker å diskutere gammel slekt er hjertelig velkommen.

Gruppen er liten å vi ønsker flere medlemmer. 


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,