Årsberetning for årboka 2019

Av: Tor Hafsrød, Publisert: 16.02.2020

Ida – Kulturbygd i grenseland 2019 ble trykket i 1000 eksemplarer og i farger. Den kom i salg i første halvdel av november. Denne utgaven inneholder 21 artikler og like mange skribenter har bidratt. Prisen er den samme som før, 250,- kroner

 I redaksjonskomiteen satt dette året Anne-Brit Bjørk (skribent og korrekturleser), Tor Hafsrød (redaktør), Tom-Eilert Magnussen (foto), Kari Stumberg Omholt (skribent og korrekturleser), John Solberg (skribent og koordinator for redaksjonskomiteen) og Ingrid Solheim (skribent og korrekturleser). Bjørn H. Jensen har også denne gangen hatt ansvaret for utforming og produksjon.

Fortsatt er det mange som ønsker å bidra med artikler til boka. Vi går også aktivt ut og spør enkeltpersoner om å skrive om spesielle temaer de kan mye om. Korrekturlesing og faktasjekkinger en viktig del av arbeidet vårt og det brukes mye tid på å skaffe bilder av best mulig kvalitet. Vi har som mål å holde et godt faglig nivå samtidig som vi ønsker å ha et mest mulig variert innhold.

Forfattere og andre bidragsytere ble som vanlig invitert til ertesuppefest på Gamle Prestebakke i forbindelse med lanseringen. Hele redaksjonskomiteen var til stede og bidrog på forskjellige måter. Thore Erik Nilsen fortalte om Peter Thorvik og Thorviks barnebarn Sissel Thorvik Sellevold kompletterte hans fortelling. Anne-Brit Bjørk har skrevet om saga på Berby og litt saghistorie, og hun fortalte levende om sin oppvekst på Berby og rundt saga der.

Vi får mange positive tilbakemeldinger, og salget har også i år vært bra. Dermed gir den et godt tilskudd til lagets økonomi og bidrar samtidig til at Idds historie både blir formidlet og bevart for ettertiden.

Tor Hafsrød - Redaktør


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,