Rapport fra Bibliotekskomiteen 2019

Av: Jens Bakke, Publisert: 16.02.2020

Bibliotekskomiteen har i 2019 bestått av Steinar Løberg, Arnfred Antonsen, Hege Vold Jensen, Eivind Nygaard, Jarle Heed, Hans Kristian Mjølnerød, Astrid Lie, Unni Nøding, Rolf Arild Engebretsen, Tore Collett-Moen og Jens Bakke.

Satsingsområdet for biblioteket på Gamle Prestebakke har siden 2018 vært lokal litteratur og lokal historie. Vi samarbeider med slektsgranskergruppa om lokalene i første etasje på Gamle Prestebakke.

Som et moderne bibliotek har vi også utvidet arbeidsområdet fra å drive bokutlån til også å drive formidling.

28. februar sto bibliotekskomiteen for filmkveld med Tex Strandberg, som viste filmer bl.a. om Turisten. Disse kveldene har alltid stort frammøte, og denne gang deltok ca 50 personer. 21. mars var det Erna Moen som var foredragsholder. Den 92 år gamle forfatteren fortale om sine bøker – og inspirert av hennes bok ”Stein og brød” serverte vi nybakt brød fra vår vedfyrte steinovn.

17. oktober kåserte Jens Bakke om sin grandonkel Harald Bakke, som bl.a. har skrevet boka ”Id Herred”, utgitt 1915.

21. november holdt Tore Collett-Moen foredrag om bokbinding med demonstrasjon av bokbinder håndverket. 21. januar 2020

For bibliotekskomiteen Jens Bakke


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,