Velkommen til Sensommerstevnet 2019

Av: Anders Samuelsen, Publisert: 25.08.2019

Idd og Enningdalen historielag inviterer til tradisjonelt sensommerstevnet på Gamle Prestebakke lørdag 31. august og søndag 1. september 2019. Kl 12-17 begge dager.

På tunet blir det tradisjonelt marked med håndverk, husflid o.l.

Alle hus og bygninger er åpne med utstillinger og demonstrasjoner.

I Grisehuset er stenhoggerutstillingen åpen og i Svenskestua rigges det fotoutstilling med tema: Tømmerfløting. I Annestuas 2. etg er det utstilling av gamle leker og tekstiler. I 1. etg er landhandelen åpen med salg av nybakte boller og brød. I Annestua finner du også salg av husflidsprodukter.

På jernbanestasjonen rigges det til historisk jernbane- og postmiljø samt modelljernbane. Utenfor stasjonen har gammelteknisk forening utstillinger med gamle traktorer og maskiner. I Stabburet har åpent med sin faste redskapsutstilling.

Gjennom helgen er det innslag av musikk og underholdning. Barn fra Prestebakke fremfører tradisjonelle sangleker lørdag kl. 13. På lørdag spiller også «Pytt i panne» og på søndag spiller «Magre skrotter»

På søndag kan du forhåndstemme til årets kommune- og fylkestingsvalg. På Prestebakke stasjon rigger valgstyret til valglokale mellom kl. 12 og 15. Ta med valgkort!

På tunet serveres det rømmegrøt, vafler, sveler, kaffe, pølser og brus til hyggelige priser.

Låven er igjen fyllt med lopper - spesiellt mye bra bøker, kunst, kjøkken-krims/krams og julepynt - Det går rykter om mulig posesalg på søndag ettermiddag. Her kan du gjør et kupp!

Stevnet er åpent fra kl. 12-17 begge dager. Gamle Prestebakke finner du ved Rv 101 mellom Kornsjø og Halden, ca. 18 km sør for Halden.

Gratis adgang. Åpent for alle. Velkommen!

 


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,