Pilegrimsvandring i Enningdalen

Av: Eivind Løvås (tekst) John Ljøner Andersen (foto), Publisert: 31.05.2019

Søndag 2. juni inviterer historielagets turgruppe i samarbeid med Enningdalen menighet til en pilegrimsvandring som bl.a. vil passere Grøvet, Bakkeødegården og Signebøen. Møt fram ved Søndre Enningdalen kirke kl. 10.00.

Bli med på pilegrimsvandring! Dette bildet er fra vandringen 2012, der vi fikk møte både historiske og bibelske personer underveis. Foto: John Ljøner Andersen

Pilegrimsvandringen starter ved Søndre Enningdalen kirke kl. 10. Vi skal gå en relativt kort runde - først opp den gamle riksvegen syd for kirken, forbi Grøvet, Bakkeødegården, Signebøen og tilbake til kirken. Undervegs blir det noen stans hvor vi skal fokusere litt på pilgrimsvandringer generelt, på litt lokal kirkehistorie, litt lokal gårdshistorie, samt sanginnslag.

Det blir en enkel servering til pilgrimene når vi kommer tilbake til kirken, og deretter avsluttes det hele med en gudstjeneste inne.


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,