Vårvandring på Karl XIIs vei

Av: Eivind Løvås, Publisert: 16.04.2019

28. april arrangerer Idd og Enningdalen historielag vårvandring langs en nyryddet Karl XIIs veg.

Vi møtes kl. 11 på tidligere Iddevang skole. Derfra blir vi kjørt i buss til Liholt.

Ferden går så nordover i Karl XIIs fotspor. Vi går forbi den gamle stenhoggerboligen på Nyhagen, hvor vi får litt historie. Så kommer vi forbi stenhoggerbrakka på Holt og tar deretter en rast på Kinnekulle. Vi går gjennom Fagerholt, hvor tidlige tiders stenhoggervirksomhet synes godt, og hvor vi også har noen interessante rodestener. Til slutt går vi ned Snekketorpkleva og tilbake til Iddevang.

Vi tror dette skal bli en hyggelig og interessant tur!

Ta med mat og drikke til rasten. Klær og fottøy etter vær og føreforhold! Vi tror turen kan ta ca. 3 timer.

Hjertelig velkommen!


Tre siste

Høstprogram 2019
Idd og Enningdalen Historielag har foreløpig satt opp følgende aktiviteter for høsten 2019. Mer info kommer etterhvert. Følg med på idd.no og Facebook
Les mer (01.08.2019)

Lopper - ja takk!
Vi henter fortsatt lopper til sensommerstevnet, men har du mulighet til å levere kan du stikke innom på tirsdager og torsdager - fra kl. 17-20. Da tar vi imot på Gamle Prestebakke!
Les mer (01.08.2019)

Sommertur til Midgard Vikingsenter
Lørdag 29. juni 2019 var Idd og Enningdalen Historielag på sommertur til Midgard Vikingsenter i Borre. Vikingsenteret inneholder utstilling av funn fra utgravinger i Vestfold og viser at området har vært et maktsenter i vikingtiden. Gravgodset viser de flotte gjenstandene de døde fikk med seg til etterlivet. I en av gravhaugene ble det i sin tid gravet ut en stående hest med seletøy.
Les mer (02.07.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,