Filmkveld med Tex Strandberg

Av: Jens Bakke, Publisert: 24.02.2019

Torsdag 28. februar kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer av forskjellig årgang: Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård, samt en film om hvordan DS «Turisten» kom tilbake til Haldenkanalen. I tillegg har han med et par gamle "overraskelsesfilmer" fra sitt rikholdige filmarkiv.

Tex Strandberg har i mange år hatt film som hobby, og han har filmet ved utallige lokale begivenheter. I mange tiår har han også vært aktiv i styret i Halden Video- og Smalfilmkubb, og det er denne klubben som fikk laget den første filmen vi skal se denne gangen. Filmen er tatt opp tilbake på 1970-tallet og viser Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård.

Den andre filmen er fra restaureringen og tilbakekomsten av DS «Turisten», fra den ble reparert på verft i Brevik til den i 2009 med stor festivitas kom tilbake til Halden og til Haldenvassdragen.

I tillegg har Tex også lovet å ta med seg noen riktig gamle godbiter som overraskelse. I alt blir det en drøy times filmvisning, pluss fortelling av historier - samt mat:

Det serveres pølse og brus, kaffe og lefser. Pris for inngang og mat er 50 kr. Åpent for alle!

Velkommen!


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,