Årsberetning for årboka 2018

Av: Tor Hafsrød, Publisert: 16.02.2019

Ida – Kulturbygd i grenseland 2018 ble trykket i 1050 eksemplarer og i farger. Den kom i salg til vanlig tid midt i november. Denne utgaven inneholder 18 artikler, og 15 skribenter har bidratt. Prisen er den samme som før, 250,- kroner.

 I redaksjonskomiteen satt dette året Anne-Brit Bjørk (skribent og korrekturleser), Tor Hafsrød (redaktør), Kari Stumberg Omholt (skribent og korrekturleser), John Solberg (skribent og koordinator for redaksjonskomiteen) og Ingrid Solheim (skribent og korrekturleser). Bjørn H. Jensen har også denne gangen hatt ansvaret for utforming og produksjon.

Det er fortsatt interesse for å levere inn artikler til redaksjonskomiteen. Vi går også aktivt ut og spør enkeltpersoner om å skrive om spesielle temaer de kan mye om. Korrekturlesing og faktasjekking er en viktig i arbeidet vårt, og det brukes mye tid på å skaffe bilder av best mulig kvalitet. Vi har som mål å holde et godt faglig nivå samtidig som vi ønsker å ha et mest mulig variert innhold.

Forfattere og andre bidragsytere ble som vanlig invitert til ertesuppefest på Gamle Prestebakke i forbindelse med lanseringen. Hele redaksjonskomiteen var til stede og bidrog på forskjellige måter. Magne Rannestad og Ivar Bjørndal fortalte med innlevelse om sine temaer

Vi får mange positive tilbakemeldinger, og salget har også i år vært bra. Dermed gir den et godt tilskudd til lagets økonomi og bidrar samtidig til at Idds historie både blir formidlet og bevart for ettertiden.

Tor Hafsrød
Redaktør


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,