Årsrapport fra Stevnekomiteen 2018

Av: Kari Stumberg Omholt, Publisert: 17.02.2019

Sensommerstevnet ble avviklet 1. og 2. september 2018. Vi måtte bytte helg fordi det var et stort arrangement i Halden knyttet til Karl XII-markeringen. Dette byttet var til vår fordel for vi fikk fantastisk fint vær som antagelig bidro til at det var svært godt besøk og dermed godt salg.

 Tema for stevnet var Karl XII og dette ble markert med vandring på den nymerkede Karl XIIs vei.

Dette store arrangementet er gjennomførbart fordi det er mange gode hjelpere som vet hva de skal gjøre. Dugnadsånden bærer hele prosjektet. Dette er en viktig inntektskilde for laget og derfor jeg jeg spesielt takke de som sørger for steking, koking og salg av mat og drikke. Likeledes er loppemarkedet vårt svært godt besøkt og det er en kjempejobb og få alt på plass og klart til salg. Men selvsagt en takk til ALLE som har bidratt.

Lørdag ble smia offisielt åpnet. Samme dag kom barn fra Prestebakke skole og viste sangleker. Gammeltekniske bidro med traktor- og brannbilparade begge dager. Stasjonen var åpen og Annestua og butikken var også åpen. Markedet hadde ca 30 salgsboder og utstillere.

Vi hadde musikkinnslag begge dager. Lørdag var det Saugbrugssektetten og søndag spilte ”Pytt i panne”.

Historielaget savner et godt lydanlegg som kan høres over hele tunet. Dette er en sak stevnekomiteen og styret bør jobbe med.

Kari Stumberg Omholt


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,