Årsmelding for Stasjonskomiteen – 2018

Av: Tore Collett-Moen, Publisert: 16.02.2019

Komiteen for Prestebakke Jernbanestasjon består av: Tore Collett-Moen (komitéleder), Olav Wold og Per Lervik.

 Komiteen arbeider for at Prestebakke stasjon skal fylles med aktiviteter og bidra positivt til aktivitet i historielaget og til glede for lokalsamfunnet på Prestebakke. Ved årsskiftet 2013/14 ble det inngått en 3-års leiekontrakt mellom historielaget og ROM eiendom. Eiendommen eies nå av BaneNOR eiendom og leieavtalen ble i 2018 forlenget til 31.8.2020. I første etasje i stasjonsbygningen er det et fungerende kjøkken og møblert et møterom og en salong. Lokalene er tilrettelagt for utleie. I annen etasje er det flere rom som kan benyttes til aktiviteter.

I forbindelse med Sensommerstevnet 2018 ble det satt opp et modelljernbaneanlegg for mindre barn i stuen og rigget opp en utstilling av jernbaneeffekter i det opprinnelige venterom og ekspedisjonslokale. Der ble det også satt opp et postkontor med salg av frimerker og postkort. Kafedriften ble betydelig oppgradert og publikumstilstrømningen var også i år rekordstor.

Det arbeides fortsatt med å etablere en brukergruppe og aktivitetsplan for stasjonen. 3. juli 2018 arrangerte vi befaring og foredrag om pendel-pilar og viaduktene i Enningdalen. Broingeniør Vidar Vik fra BaneNOR viste oss rundt under broen ved Prestebakke kirke. Broen var nyrestaurert og vegetasjonen var fjernet slik at det var lette å komme til og studere den unike konstruksjonen og fysiske detaljer. Befaringen endte på Prestebakke stasjon hvor Vik holdt sitt fascinerende foredrag om konstruktøren, Axel Petersson og hans broer og svarte på spørsmål fra til sammen 16 engasjerte deltakere.

Idd, 17.1.2019
Tore Collett-Moen, komitéleder


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,