Årsrapport fra Ryddegruppa 2018

Av: Ulf Vidar Larsen, Publisert: 16.02.2019

Ryddegruppa har i 2018 bestått av følgende personer: Sigmund Eriksen, Øivind Bigum, Åge Signebøen,Trygve Gjessing, Ingar Larsen, Ulf Vidar Larsen, Ib Lunde, Viggo Løvås, Arnfinn Norderhaug, Holger Samuelsson , Tommy Svendsen, Rolf Erik Torgersen og Steinar Nordgjerde.

 Arbeidet har blitt utført med glede og lyst og gruppa føler stolthet over resultatet av årets arbeid. Gruppa har i løpet av 2018 hatt ca. 700 dugnadstimer på forskjellige oppdrag.

Hovedsatsningsområdene har vært:

  1. Rydding, merking/skilting, kloppbygging og satt opp bord på raseplasser på Karl XII veien fra Asketjern til festningen (4,7mil). Noe skilting gjenstår.
  2. Ferdigstilt i Monolittbruddet samt påbegynt og grave frem en gammel stensatt brønn. Noe arbeid gjenstår med stensatte brønn, ellers er alt fullført etter planen.
  3. Befart Bergstien, ryddet skanseverket på Prestebakke samt ettersyn på Skriverøa.

Til produksjon av skilt til Karl XII stien har IEH fått utbetalt kr 60.000,- fra Sparebankstiftelsen Halden.

Ryddegruppen har i dag tilholdssted med alt utstyret i verkstedet sammen med verkstedgruppa i IEH.

Halden, 01.01.2019
Ulf Vidar Larsen


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,