Årsrapport for Bibliotekskomiteen 2018

Av: Jens Bakke, Publisert: 16.02.2019

Bibliotekskomiteen har i 2018 bestått av Steinar Løberg, Arnfred Antonsen, Hege Vold Jensen, Eivind Nygaard, Jarle Heed, Hans Kristian Mjølnerød, Astrid Lie, Unni Nøding, Rolf Arild Engebretsen, Tore Collett-Moen og Jens Bakke.

I 2018 har biblioteket på Gamle Prestebakke vært gjennom store arbeider og store endringer. På våren stengte vi for publikum for å kunne tømme rommene – de måtte tømmes for å frigjøre gulvene, som er blitt slipt, lakket (det gule rommet) og malt (det grønne rommet). Den store endringen består i at biblioteket har fått et nytt satsingsområde. Bokutlånet har vært dalende over flere år, og derfor besluttet vi å avvikle det ordinære skjønnlitterære biblioteket og andre generelle bøker, og isteden satse på lokalhistorie, øvrig historie og lokal skjønnlitteratur. Gjennom gaver har den historiske boksamling vokst i senere år. Ved denne slankingen av bokmassen har vi fått plass til slektsgranskergruppa i det grønne rommet. Vi tror at samboerskapet vil bidra til mer aktivitet i bibliotekrommene både for slektsgranskerne og for biblioteks komiteen.

Selv om det ordinære biblioteket har vært stengt for publikum, har bibliotekkomiteen vært aktive ved flere av publikumsarrangementene på Gamle Prestebakke. Komiteen hadde bl.a. ansvar for filmkvelden med Tex Strandberg, som 15. mars viste film for fullsatt Svenskestue. Her viste han opptak fra bygging av den nye brua i Halden i 1999, samt noen eldre godbiter. På nyåret 2019 kan vi igjen ønskes publikum velkommen i biblioteket på Gamle Prestebakke!

10. januar 2019
Jens Bakke


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,