Gustav Vigelands liv og virke

Av: Kari Omholt, Publisert: 20.01.2019

Halden Kunstforening og Idd og Enningdalen Historielag har gleden av å invitere til feiring av 150-årsdagen til Gustav Vigeland


Gustav Vigeland. Foto: Wikipedia

Som kjent er noe av granitten som Vigeland benyttet i sin virksomhet hentet fra Idd. Den mest kjente steinen ble brukt til Monolitten og ble tatt ut i Monolittbruddet på Hov. Monolitten har fått sitt eget minnesmerke.

I forbindelse med at det er 150 år siden Gustav Vigeland ble født (11.4.1869), arrangerer vi en markering. Vi får besøk av leder for Vigelandsmuseet i Oslo, Jarle Strømodden som holder foredrag og viser bilder fra Gustav Vigelands liv og virke.

Arrangementet finner sted på Idd Bygdehus, Iddefjordsveien 102, Halden. Kjør riksvei 22 mot Holtet. Avkjørsel til Idd Bygdehus er skiltet en snau kilometer etter Idd kirke, til venstre for riksveien.

Arrangementet finner sted torsdag 31. januar 2019 kl 1900.

Arrangementet er åpent for alle. Det blir enkel servering.

Med vennlig hilsen
Idd og Enningdalen Historielag og Halden Kunstforening


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,