Stem på Årets ildsjel!

Av: Anders Samuelsen, Publisert: 19.12.2018

Halden Arbeiderblad skal kåre "Årets ildsjel"og historielagets Arne Omholt er en av finalistene.

Årets ildsjel skal deles ut på Haldengallaen 12. januar og går til en person i Halden som gjør en uegenyttig innsats for felleskapet. Utmerkelsen er på 25 000 kroner og tilfaller laget/organisasjonen ildsjelen brenner for.

Arne Omholt er en av kandidatene for sitt arbeid med monolittprosjektet ved Iddefjorden. Som prosjektleder har han ledet mange dugnadstimer for å virkeliggjøre dette monumnetet over stenindustrien ved Iddefjorden. Totalt er det lagt ned omkring 3000 dugnadstimer. Det var Idd og Enningdalen Historielag som "tente" på ordfører Thor Edquist sin ide om mnonolittmonument og Arne Omholt kom da inn som prosjektleder.

Les mer om Arne Omholt og prosjektet her (HA, krever innlogging)

For å stemme på Arne Omholt sender du en SMS med teksten HARILDSJEL 3 til 2005. Tjenesten koster 3 kr pr. SMS

Du kan stemme frem til 31. desember.

Mer om avstemningen og info om de andre kandidatene kan du se her (HA, krever innlogging)


Tre siste

Kulturvandringer sommeren 2020
Også denne sommeren inviterer lag og foreninger i Halden, deriblant Idd og Enningdalen Historielag, til kulTURvandringer torsdagskvelder kl. 18.00. Her blir vi kjent med lystgårder, industrihistorie, diktere, kirkesteder og mye mer. Vandringene er gratis og åpne for alle.
Les mer (08.07.2020)

Sommer- og høstprogram
Etter en vår preget av korona åpner også historielaget forsiktig opp med flere vandringer i sommer og til høsten. Sensommerstevnet og Julegildet er dessverre avlyst
Les mer (29.06.2020)

Kronerulling for nabotomta til Annestua
Årsmøte vedtok å fullføre kjøpet av nabotomta til Annestua. P.g.a. bortfall av inntekter ber vi nå medlemmer og andre støttespillere om å bli med på et spleiselag for kjøpet av tomta.
Les mer (25.06.2020)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2020
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,