Ida 2018 lansert på Gamle Prestebakke

Av: John Ljøner Andersen, Publisert: 10.11.2018

Forfattere og bidragsytere til årets utgave av Ida – kulturbygd i grenseland var samlet på Gamle Prestebakke for å markere boklanseringen, den 18. i rekken.

Lanseringen av Idd og Enningdalen Historielags årbok Ida – kulturbygd i grenseland 2018

Dette fant sted lørdag 10. november 2018, og alle stilte innledningsvis til fotografering foran hovedinngangen med hvert sitt eksemplar av Ida. Den inneholder 18. artikler skrevet av 15 personer som har fortalt om interessante hendelser og personer med tilknytning til tidligere Idd kommune.

Leder for Idd og Enningdalen Historielag, Kari Stumberg Omholt, ønsket alle velkommen til bords.

Idas redaktør, Tor Hafsrød, presenterte årets forfattere og andre bidragsytere. Alle ble takket for flott innsats. John Solberg understreket den betydningen Ida-utgivelsen har kulturelt for bygda og økonomisk for historielaget. Han viste også til innlegget i boka med oversikt over årets sponsorer.

Ertesuppe med rundstykker ble så servert supplert med drikke som must og eplesider.

Magne Rannestad og Ivar Bjørndal holdt vært sitt innlegg med utgangspunkt i sine 2018-artikkelbidrag «Det svenske angrepet i 1718» og «Stumberg – tradisjonsrik gård i fortid og nåtid. Del 2». Så fulgte kaffe og kringle før historielagets leder takket alle for frammøte og hyggelig sammenkomst.


Bidragsytere til årets IDA. Foto: Ulf Vidar Larsen


Magne Ranestad, Foto: John Ljøner Andersen


Ivar Bjørndal. Foto: John Ljøner Andersen


Hva skjer?

24.12 God jul!
01.01 Godt nytt år!

Tre siste

Julegilde på Gamle Prestebakke
Styret i Idd og Enningdalen Historielag v/leder Kari Stumberg Omholt hadde gleden av å invitere til tradisjonelt julegilde på Gamle Prestebakke fredag 7. desember 2018 kl. 1800.
Les mer (08.12.2018)

Ida 2018 har kommet
Historielagets årbok - Ida 2018 - har kommet fra trykkeriet. Vi kan friste med masse spennende lesestoff. Boka kan bestilles direkte fra historielaget eller kjøpes fra lokale bokhandlere og butikker. Prisen er 250 kr.
Les mer (11.11.2018)

Ida 2018 lansert på Gamle Prestebakke
Forfattere og bidragsytere til årets utgave av Ida – kulturbygd i grenseland var samlet på Gamle Prestebakke for å markere boklanseringen, den 18. i rekken.
Les mer (10.11.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,