Ida 2018 lansert på Gamle Prestebakke

Av: John Ljøner Andersen, Publisert: 10.11.2018

Forfattere og bidragsytere til årets utgave av Ida – kulturbygd i grenseland var samlet på Gamle Prestebakke for å markere boklanseringen, den 18. i rekken.

Lanseringen av Idd og Enningdalen Historielags årbok Ida – kulturbygd i grenseland 2018

Dette fant sted lørdag 10. november 2018, og alle stilte innledningsvis til fotografering foran hovedinngangen med hvert sitt eksemplar av Ida. Den inneholder 18. artikler skrevet av 15 personer som har fortalt om interessante hendelser og personer med tilknytning til tidligere Idd kommune.

Leder for Idd og Enningdalen Historielag, Kari Stumberg Omholt, ønsket alle velkommen til bords.

Idas redaktør, Tor Hafsrød, presenterte årets forfattere og andre bidragsytere. Alle ble takket for flott innsats. John Solberg understreket den betydningen Ida-utgivelsen har kulturelt for bygda og økonomisk for historielaget. Han viste også til innlegget i boka med oversikt over årets sponsorer.

Ertesuppe med rundstykker ble så servert supplert med drikke som must og eplesider.

Magne Rannestad og Ivar Bjørndal holdt vært sitt innlegg med utgangspunkt i sine 2018-artikkelbidrag «Det svenske angrepet i 1718» og «Stumberg – tradisjonsrik gård i fortid og nåtid. Del 2». Så fulgte kaffe og kringle før historielagets leder takket alle for frammøte og hyggelig sammenkomst.


Bidragsytere til årets IDA. Foto: Ulf Vidar Larsen


Magne Ranestad, Foto: John Ljøner Andersen


Ivar Bjørndal. Foto: John Ljøner Andersen


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,