Velkommen til Sensommerstevnet 2018

Av: Anders Samuelsen, Publisert: 26.08.2018

Idd og Enningdalen historielag inviterer til tradisjonelt sensommerstevnet på Gamle Prestebakke lørdag 1. og søndag 2. september 2018. Kl 12-17.

På tunet blir det tradisjonelt marked med håndverk, husflid o.l.

Alle hus og bygninger er åpne med utstillinger og demonstrasjoner. I Grisehuset rigges det fotoutstilling der temaet er Karl XII, her finner du også vår faste stenhoggerutstilling. Smia har offisiell åpning kl. 12.30 på lørdag og det smeden demonstrerer gjennom hele helgen. I Annestuas 2. etg er det utstilling av gamle leker og tekstiler. I 1. etg er landhandelen åpen med salg av nybakte boller og brød. I Annestua finner du også salg av husflidsprodukter. På jernbanestasjonen rigges det til historisk jernbane- og postmiljø samt modelljernbane. Utenfor stasjonen har gammelteknisk forening utstillinger med gamle traktorer og maskiner. I Svenskestua i hovedhuset rigger Økomuseum Grenseland sine utstillingsmontre med tema 1716, 1718 og «Grensen følger bekken». Stabburet har åpent med sin faste redskapsutstilling.

Gjennom helgen er det innslag av musikk og underholdning. Lørdag kl. 13 kommer barn fra Prestebakke skole og underholder. Kl. 14 er det trylleshow med Roy Royan. Saugbrukssekstetten spiller fra klokken 15 og på søndag er det «Pytt i panne» som spiller.

På tunet serveres det rømmegrøt, vafler, sveler, kaffe, pølser og brus til hyggelige priser.

Låven er igjen fyllt med lopper - spesiellt mye bra bøker, kunst, kjøkken-krims/krams og lamper - Det går rykter om mulig posesalg på søndag ettermiddag. Her kan du gjør et kupp!

Stevnet er åpent fra kl. 12-17 begge dager. Gamle Prestebakke finner du ved Rv 101 mellom Kornsjø og Halden, ca. 18 km sør for Halden.

Gratis adgang. Åpent for alle. Velkommen!

 


Hva skjer?

01.08 kulTURvandring
18.08 Sensommertur på Oldtidsveien
31.08 Sensommerstevne
01.09 Sensommerstevne
07.09 Monolittens dag
12.10 Vikingseminar

Tre siste

Sommertur til Midgard Vikingsenter
Lørdag 29. juni 2019 var Idd og Enningdalen Historielag på sommertur til Midgard Vikingsenter i Borre. Vikingsenteret inneholder utstilling av funn fra utgravinger i Vestfold og viser at området har vært et maktsenter i vikingtiden. Gravgodset viser de flotte gjenstandene de døde fikk med seg til etterlivet. I en av gravhaugene ble det i sin tid gravet ut en stående hest med seletøy.
Les mer (02.07.2019)

Sensommertur på Oldtidsveien
Søndag 18. august kan du bli med Østfold Historielag på guidet tur til bergkunst, symbolene og deres historie
Les mer (18.06.2019)

St.Hanstur til Monolitten
Lørdag 22. juni fra 12-16 arrangerer Historielaget Haldens Minder familieutflukt til «Monolitten» i Iddefjorden.
Les mer (02.06.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,