Vandring på Hafsrød og Nybøle

Av: Arnfred Antonsen, Publisert: 10.05.2018

21. mai arrangerer Idd og Enningdalen historielag kulturhistorisk vandring i området Hafsrød – Nybøle

Frammøte på Hafsrød kl.11.00. Fra Aspedammen følger du Ørsveien ca. seks kilometer. Ta av til venstre og kjør Hafsrødveien snaue to km. På Hafsrød er det begrensede parkeringmuligheter. Vet du om andre som skal på tur, kan dere kanskje samkjøre.

Vi vandrer først til Nybøle, hvor Jon Stumberg tar i mot oss. Vi får en orientering om gården i fortid og nåtid. Så nedom Nybøletjern og tilbake til Hafsrød. Fritz Anker- Rasch står klar og vil bl.a. fortelle om gårdsliv, dåhjortfarm og minnestøtta etter de to som ble skutt her inne i 1944.

Drøye fem kilometers gange, mest på grusvei. Det blir rast underveis, så ta med niste og kanskje noe å sitte på. Blir det regn, drar vi på tur allikevel. Det er jo bare å kle seg. Er det noe du lurer på kontakter du Arnfred Antonsen, tlf. 95 18 18 35.

Velkommen til skogs 2 .pinsedag!


Tre siste

Ida 2018 har kommet
Historielagets årbok - Ida 2018 - har kommet fra trykkeriet. Vi kan friste med masse spennende lesestoff. Boka kan bestilles direkte fra historielaget eller kjøpes fra lokale bokhandlere og butikker. Prisen er 250 kr.
Les mer (11.11.2018)

Ida 2018 lansert på Gamle Prestebakke
Forfattere og bidragsytere til årets utgave av Ida – kulturbygd i grenseland var samlet på Gamle Prestebakke for å markere boklanseringen, den 18. i rekken.
Les mer (10.11.2018)

Historielagsmøtet på Orød Lystgård
Fra historielagsmøtet på Orød Lystgård torsdag 11. oktober kl. 1900
Les mer (12.10.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,