Filmkveld med Tex Strandberg

Av: Jens Bakke, Publisert: 11.03.2018

Torsdag 15. mars kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer han selv har tatt opp ved fredsjubileet i 1995 og ved bygging av ny bybru i 1999-2000. I tillegg har han med et par gamle "overraskelsesfilmer".

Tex Strandberg har i mange år hatt film som hobby, og han har filmet ved utallige lokale begivenheter. Filmen fra fredsjubileet i 1995 er bl.a. tatt opp i Rävmarken på svensk side av grensen, der Mil.Org. hadde en hytte under andre verdenskrig. Ved femtiårsjubileet var mange av de gamle veteranene samlet, og Tex fulgte dem med kamera. Han filmet også i Halden og ved mottakelsen i Kommandantboligen på Fredriksten.

Tex viser også en film fra byggingen av den nye bybrua (gangbrua) i 1999. Brua ble åpnet ved nyttårsslaget på overgangen 1999-2000. 

I tillegg har Tex også lovet å ta med seg noen riktig gamle godbiter som overraskelse. I alt blir det en drøy times filmvisning, pluss fortelling av historier - samt mat:

Det serveres pølse og brus, kaffe og lefser. Pris for inngang og mat er 50 kr. Åpent for alle!

Velkommen!


Tre siste

Baking av flatbrød og lefser
Fra våre venner i Berg, Rokke og Asak Historielag har vi fått invitasjon til bakekurs
Les mer (13.09.2018)

Tusen takk!
Historielagets leder takker alle involverte i helgens sensommerstevne.
Les mer (03.09.2018)

Glimt fra sensommerstevne
Årets sensommerstevne ble arrangert i helgen og folk koste seg i sensommervarmen. Her er noen glimt fra Gamle Prestebakke.
Les mer (02.09.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,