Gamle bilder på nett

Av: Anders Samuelsen, Publisert: 04.03.2018

På nettsidene til historielaget har man et billedarkiv med gamle bilder fra Idd. Nå er dette arkivet utvidet med ca. 1500 bilder og totalt nærmer vi oss nå 2000 bilder.

Siden 2012 har historielaget hatt en egen gruppe med ansvar for å samle og identifisere bilder fra Idd. Et av målene har vært at bildene skal tilgjengeliggjøres for allmenheten. Etter at gruppa i noen år har jobbet med innsamling, dokumentasjon og digitalisering har vi nå gleden av å innfri målet om tilgjengeliggjøring.

Gamle bilder er spennende. Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord, og det er mye av vår lokalhistorie som kan dokumenteres gjennom materialet som samles inn. Derfor er bildene en viktig kilde i vårt arbeid med lokalhistorien.

Billedarkivet er organisert i ulike album, men har også en søkefunksjon. Merk at om du går inn i et album og deretter benytter søkefunksjonen vil du kun søke i aktuelt album. For å søke i hele arkivet må du søke fra arkivets forside. På samme vis kan du snevre inn eksisterende søk ved å søke videre fra gjeldene søkeresultat.

Har du flere opplysninger om bildene/motivene må du gjerne legge igjen en kommentar. En kommentarfunksjon finner du under hvert enkelt bilde. Du kan også sende info til

Bildene er ment å brukes, men husk alltid å kreditere historielaget, eier og fotograf. Det oppgis på hvert enkelt bilde der dette er kjent. Se egen bolk for kreditering under bildene. Historielaget har regler og pristariff for bruk av bilder uten vannmerke. Ønsker du av ulike årsaker et bilde uten vannmerke kan du ta kontakt med fotogruppa for mer info om bruk og priser. 

Bildene vises som defaul med en lav oppløsning, men du kan klikke deg videre inn på bildene for å laste ned/vise versjoner i bedre oppløsning.

Arkivet finner du her eller under menyvalget «Om Idd og Enningdalen»

Selv om vi nå publiserer bildene på nett betyr det på ingen måte at jobben er ferdig. Fotogruppa fortsetter å samle bilder. De ønsker alltid kontakt med flere som sitter på gamle (og nyere) bilder fra Idd og omegn. Hjelp oss og dokumentere historien. Ta kontakt med fotogruppa eller kom innom på Gamle Prestebakke på gruppas møtedager (se datoer i kalenderen på idd.no)


Tre siste

Filmkveld med Tex Strandberg
Torsdag 28. februar kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer av forskjellig årgang: Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård, samt en film om hvordan DS «Turisten» kom tilbake til Haldenkanalen. I tillegg har han med et par gamle "overraskelsesfilmer" fra sitt rikholdige filmarkiv.
Les mer (24.02.2019)

Årsrapport 2018 for gruppa for Registrering av kulturminner
1904-sten ved Karl XIIs vei på Finnsvika I 2018 har gruppa bestått av Marit Bokerød Hansen, Kåre Gribsrød, Trond Bakke, Arnfinn og Mai Norderhaug, Ole P. Norderhaug, Ole P. Hagen, Bjørn Nakken, Thore Nielsen, Arne Omholt, John Solberg og Ulf Vidar Larsen.
Les mer (17.02.2019)

Årsrapport 2018 for Slekstgranskergruppen
Gruppen har hatt møte annen hver tirsdag i måneden i tiden august – desember og medio januar – mai.
Les mer (17.02.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,