Årsrapport for Bibliotekskomiteen 2017

Av: Jens Bakke, Publisert: 07.02.2018

Bibliotekskomiteen har i 2017 bestått av Steinar Løberg, Arnfred Antonsen, Hege Vold Jensen, Eivind Nygaard, Jarle Heed, Hans Kristian Mjølnerød, Astrid Lie, Unni Nøding, Rolf Arild Engebretsen og Jens Bakke.

Biblioteket på Gamle Prestebakke har hatt åpent vinter, vår og høst om torsdagskveldene fra kl. 18 til 21. Til gjengjeld bevilget vi oss en lang sommerferie. Rolf Arild Engebretsen har vært trofast fyrbøter, så det er godt og varmt å besøke Prestebakke på torsdagene.

Komiteens oppgaver har er ikke bare å stå for bokutlånet, som ikke er veldig stort, men også å sørge for at biblioteket er et fast møtepunkt på Prestebakke. I løpet av året som er gått, har komiteen arrangert strikkekafé og bakekvelder. I samarbeid med styret har vi stått for det praktiske ved to bokkvelder: I mars fortalte Sven G. Eliassen om sine erfaringer som forfatter av lokalhistorie, og i november presenterte Svein Syversen sin tredje bok om Fjella – fra Ankerfjella til Kornsjø – der flere av historielagets folk har vært behjelpelige med å samle stoff.

På nyåret 2018 gjør vi storarbeid i biblioteket: Gulvet skal slipes, og da må alt tømmes! Vi nytter sjansen til å rydde i boksamlingen, og vi gjør klar for et nytt samboerskap i bibliotekrommet på Gamle Prestebakke: Slektsgranskerne flytter ned fra loftet. De tar med seg sine samlinger med slektslitteratur og kildeskrifter, mens vi tynner i bibliotekets boksamlinger for å konsentrere biblioteket om skjønnlitterære forfattere med tilknytning til distriktet, samt lokalhistorie og annen historie med tilknytning til historielagets aktiviteter. Det medfører mye løfting og bæring. Fram mot våren vil biblioteket være stengt for utlån mens gulvene blir malt.


Tre siste

Baking av flatbrød og lefser
Fra våre venner i Berg, Rokke og Asak Historielag har vi fått invitasjon til bakekurs
Les mer (13.09.2018)

Tusen takk!
Historielagets leder takker alle involverte i helgens sensommerstevne.
Les mer (03.09.2018)

Glimt fra sensommerstevne
Årets sensommerstevne ble arrangert i helgen og folk koste seg i sensommervarmen. Her er noen glimt fra Gamle Prestebakke.
Les mer (02.09.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,