Årsrapport 2017 for Slekstgranskergruppen

Av: Kari Stumberg Omholt, Publisert: 07.02.2018

Gruppen har hatt møte annen hver tirsdag i måneden i tiden august – desember og medio januar – mai.

I februar/mars arrangerte slektsgranskerne kurs i slektsgransking for nybegynnere. Kurset ble gjennomført i løpet av tre mandager og vi var heldige og fikk låne et klasserom med gode fasiliteter på Prestebakke skole.

Kurset hadde syv deltagere og alle slektsgranskerne var med som instruktører på kurset.

Gruppen har jobbet lenge med å lage et hefte om etterkommerne fra husmannsplassen Trolldalen og dette arbeidet vil forhåpentligvis bli ferdig i 2018.

Siden tidlig høst 2017 har gruppen begynt transkribering av kirkebøker for Enningdalen. Vi har begynt med fødte og døpte fra 1720. Transkribering vil si at teksten skrives inn på nytt i et skjema som gjør at navnene blir søkbare i på internett i Digitalarkivet. De eldste kirkebøkene er skrevet i gotisk håndskrift så dette er svært krevende arbeid som tar lang tid.

Alle gruppens møter er åpne for publikum. Alle som har spørsmål om slektsgransking eller ønsker å diskutere gammel slekt er hjertelig velkommen.

Gruppen er liten å vi ønsker flere medlemmer. Våren 2018 vil gruppen flytte fra loftet på Gamle Prestebakke og ned til Biblioteket i første etasje. Dermed blir vi mer tilgjengelige.

Kari Stumberg Omholt


Tre siste

Baking av flatbrød og lefser
Fra våre venner i Berg, Rokke og Asak Historielag har vi fått invitasjon til bakekurs
Les mer (13.09.2018)

Tusen takk!
Historielagets leder takker alle involverte i helgens sensommerstevne.
Les mer (03.09.2018)

Glimt fra sensommerstevne
Årets sensommerstevne ble arrangert i helgen og folk koste seg i sensommervarmen. Her er noen glimt fra Gamle Prestebakke.
Les mer (02.09.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,