Årsrapport fra Stevnekomiteen.

Av: Eivind Løvås, Publisert: 07.02.2018

Sensommerstevnet ble avviklet lørdag 26. og søndag 27. august. Vi hadde i år valgt å ikke ha noe bestemt tema for stevnet.

Vi organiserte oss på samme måte som vi har gjort de senere årene. Det er drøyt 20 forskjellige ansvarsområder med hver sin leder. Alle lederne har nå god erfaring og organiseringen ser ut til å fungere svært bra. Lederen av historielaget var også stevneleder. Vi benyttet oss av i underkant av 100 medarbeidere for å få gjennomført arrangementet.

Vi gjennomførte de to stevnedagene i all hovedsak som tidligere. Vi forsøker å få til barneaktiviteter og opptreden av barn. Barn fra Prestebakke skole er sentrale i underholdningen på lørdag. Vi sløyfet aktivitetene i hagen, siden det var dårlig erfaring med det fra året før. Annen underholdning ble holdt av «Never too late» og «Pytt i panne». Det er salg av mat og drikke. Dette er det største løftet hva mannskapsressurser angår, men medlemmene er svært flinke til å stille opp. Vi hadde loppemarked, marked på tunet, utstillinger i Annestua, i hovedbygningen, på stabburet og på jernbanestasjonen. Dessuten stiller Idd og Enningdalen Gammeltekniske opp med en stor, flott utstilling nedenfor stasjonsområdet. Det var baking i begge stenovnene og åpent hus med filmfremvisning i stenhoggersamlingen. Butikken var åpen begge dager, og vi solgte bøker, kalendere og lodd. Det er litt vanskelig å beregne hvor mange besøkende det er hver dag, men det så ut som om det flere i 2017 enn noen gang før, kanskje så mange som 2000 til sammen?

Stevnet er et stort løft for oss, men vi begynner å få erfaring. Vi forsøker å spre belastningen på så mange som mulig, men det er ikke til å komme bort fra at vi trekker store veksler noen. Heldigvis er det slik at det er mange som har lyst til å hjelpe til. Stevnet er viktig for historielaget, for vårt omdømme, og det er unektelig en fin måte å eksponere seg på. Det er gledelig å se at de besøkende hygger seg på tunet og at de kommer tilbake år etter år. I tillegg er Sensommerstevnet blitt en viktig inntektskilde for laget.

Eivind Løvås


Tre siste

Filmkveld med Tex Strandberg
Torsdag 15. mars kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer han selv har tatt opp ved fredsjubileet i 1995 og ved bygging av ny bybru i 1999-2000. I tillegg har han med et par gamle "overraskelsesfilmer".
Les mer (11.03.2018)

Vårprogram 2018
Idd og Enningdalen Historielag presenterer et variert program for våren 2018. Velkommen til våre arrangement.
Les mer (08.03.2018)

Gamle bilder på nett
På nettsidene til historielaget har man et billedarkiv med gamle bilder fra Idd. Nå er dette arkivet utvidet med ca. 1500 bilder og totalt nærmer vi oss nå 2000 bilder.
Les mer (04.03.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 27. og 28. august. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,