Årsrapport fra Stevnekomiteen.

Av: Eivind Løvås, Publisert: 07.02.2018

Sensommerstevnet ble avviklet lørdag 26. og søndag 27. august. Vi hadde i år valgt å ikke ha noe bestemt tema for stevnet.

Vi organiserte oss på samme måte som vi har gjort de senere årene. Det er drøyt 20 forskjellige ansvarsområder med hver sin leder. Alle lederne har nå god erfaring og organiseringen ser ut til å fungere svært bra. Lederen av historielaget var også stevneleder. Vi benyttet oss av i underkant av 100 medarbeidere for å få gjennomført arrangementet.

Vi gjennomførte de to stevnedagene i all hovedsak som tidligere. Vi forsøker å få til barneaktiviteter og opptreden av barn. Barn fra Prestebakke skole er sentrale i underholdningen på lørdag. Vi sløyfet aktivitetene i hagen, siden det var dårlig erfaring med det fra året før. Annen underholdning ble holdt av «Never too late» og «Pytt i panne». Det er salg av mat og drikke. Dette er det største løftet hva mannskapsressurser angår, men medlemmene er svært flinke til å stille opp. Vi hadde loppemarked, marked på tunet, utstillinger i Annestua, i hovedbygningen, på stabburet og på jernbanestasjonen. Dessuten stiller Idd og Enningdalen Gammeltekniske opp med en stor, flott utstilling nedenfor stasjonsområdet. Det var baking i begge stenovnene og åpent hus med filmfremvisning i stenhoggersamlingen. Butikken var åpen begge dager, og vi solgte bøker, kalendere og lodd. Det er litt vanskelig å beregne hvor mange besøkende det er hver dag, men det så ut som om det flere i 2017 enn noen gang før, kanskje så mange som 2000 til sammen?

Stevnet er et stort løft for oss, men vi begynner å få erfaring. Vi forsøker å spre belastningen på så mange som mulig, men det er ikke til å komme bort fra at vi trekker store veksler noen. Heldigvis er det slik at det er mange som har lyst til å hjelpe til. Stevnet er viktig for historielaget, for vårt omdømme, og det er unektelig en fin måte å eksponere seg på. Det er gledelig å se at de besøkende hygger seg på tunet og at de kommer tilbake år etter år. I tillegg er Sensommerstevnet blitt en viktig inntektskilde for laget.

Eivind Løvås


Tre siste

Filmkveld med Tex Strandberg
Torsdag 28. februar kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer av forskjellig årgang: Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård, samt en film om hvordan DS «Turisten» kom tilbake til Haldenkanalen. I tillegg har han med et par gamle "overraskelsesfilmer" fra sitt rikholdige filmarkiv.
Les mer (24.02.2019)

Årsrapport 2018 for gruppa for Registrering av kulturminner
1904-sten ved Karl XIIs vei på Finnsvika I 2018 har gruppa bestått av Marit Bokerød Hansen, Kåre Gribsrød, Trond Bakke, Arnfinn og Mai Norderhaug, Ole P. Norderhaug, Ole P. Hagen, Bjørn Nakken, Thore Nielsen, Arne Omholt, John Solberg og Ulf Vidar Larsen.
Les mer (17.02.2019)

Årsrapport 2018 for Slekstgranskergruppen
Gruppen har hatt møte annen hver tirsdag i måneden i tiden august – desember og medio januar – mai.
Les mer (17.02.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,