Lansering av årets Ida

Av: John Ljøner Andersen, Anders Samuelsen og Arild Stang (Foto), Publisert: 20.11.2017

Sist lørdag var det forfattersamling og lansering av den 17. utgaven av historielagets årbok - Ida.

Den 17. utgaven av historielagets årbok har kommet fra trykkeriet, og som seg hør og bør inviterte historielaget alle forfatterne til lansering og tradisjonelt ertesuppelag på Gamle Presetbakke.

I alt er det 25 forfattere som har bidratt med årets bok som inneholder totalt 28 artikler fra nær og fjern fortid på Idd.

På Gamle Prestebakke var det lagets leder Eivind Løvås som ønsket årets bodragsytere velkommen til fest. Idas redaktor, Tor Hafsrød og bokkomiteens leder, John Solberg, informerte om årets bok og betydningen årboka har for historielaget.

Noen av årets bidragsytere holdt også innlegg der de belyste sine tema fra årets bok. Thorkil H. Lindskog omtalte popheltene fra Dalheim og hadde et morsomt telefonintervju på direkte med en av heltene, Christer Gavén som i dag bor på Vega.

Steinar Wennevold fortalte om Engelbrecht Hansen Hoffs beskrivelser av landskaper publisert første gang i 1792 i «Udkast til beskrivelse over Friderichshalds Bye og Friderichsteens Fæstning med de tvænde dertil grænsende Præstegjeld Idde og Berg beliggende udi Aggershuus Stift, det Smaalehnske Amt og Nedre Borgesyssels Provstie i Norge», førstegang utgitt i trykt form i 1792. Hoffs tekst inngår i beskrivelseslitteraturen som utgjør en viktig forløper for det som senere ble til faget geografi.

De rundt 35 tilstedeværende, hovedsakelig bidragsytere til Ida, hygget seg med både årets artikler, den tradisjonelle ertesuppa samt kaffe servert med pepperkaker og sjokolade.

Les mer om årets Ida her!


Idas redaktør, Tor Hafsrød


Hyggelig lag for forfatterne på Gamle Prestebakke


Omlag 35 hadde funnet veien.


Tradisjonsrik meny


Årets bidragsytere på trappa


Tre siste

Baking av flatbrød og lefser
Fra våre venner i Berg, Rokke og Asak Historielag har vi fått invitasjon til bakekurs
Les mer (13.09.2018)

Tusen takk!
Historielagets leder takker alle involverte i helgens sensommerstevne.
Les mer (03.09.2018)

Glimt fra sensommerstevne
Årets sensommerstevne ble arrangert i helgen og folk koste seg i sensommervarmen. Her er noen glimt fra Gamle Prestebakke.
Les mer (02.09.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,