Svein Syversen forteller om «Fjella»

Av: Jens Bakke, Publisert: 18.11.2017

Torsdag 23. november kl. 19.00 kommer Svein Syversen til Gamle Prestebakke for å presentere sin nye bok om «Fjella». Her tar han for seg Ankerfjella, Ertemarka, Prestebakkefjella, Ør, Kornsjø og Boksjøene. Velkommen du også!

Svein Syversen er kjent for mange haldensere fra sin tid som ansatt i Halden kommune. Nå er han tilbake, og han har i løpet av de siste tre åra skrevet bok om natur, kultur og historie i utmarksområdene nord og øst i Idd og Enningdalen og sør i Aremark. 

Svein Syversen fotografert av Morten Paulsen. Les Morten Paulsens anmeldelse av boka  i Halden Arbeiderblad

Det er blitt flere bøker fra Svein Syvernsens hånd om «Fjella i Østfold». Dette er den tredje i serien. Denne siste boka er på femhundre sider og har tusenvis av bilder - med andre ord er det blitt bok med tyngde!

Svein Syvernsens Fjella-bøker særmerkes av perspektivet: Mens historien som regel fortelles sett fra sentrum og ut, der historien om folket i utmarka blir behandlet sist og som regel minst, har Svein Syversen i sine bøker snudd perspektivet. Han tar utgangspunkt i de karrige områdene som ikke bare skiller bygdene, men som også binder dem sammen. Her følger vi geografien, naturen og menneskene. Spesielt for denne tredje boka er det at han har tatt med en stor mengde eldre fotografier.

Velkommen til Gamle Prestebakke torsdag kveld! Historielaget serverer varme pølser og lefser, brus og kaffe mot 50 kr i entré, og det blir mulig å få kjøpt bøker av Svein Syversen. Dessuten kan du få kjøpt historielagets årbok og kalender!

Vi håper mange blir med! Hilsen historielagets bibliotekskomité! 

 

 


Tre siste

Kurs i fotoregistrering
Østfold Historielag og Askim Historielag holder kurs i registrering av gamle bilder.
Les mer (09.05.2019)

Lopper - ja takk!
Lopper søkes! Lopper hentes! Lopper tas i mot med stor takk!
Les mer (08.04.2019)

Filmkveld med Tex Strandberg
Torsdag 28. februar kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer av forskjellig årgang: Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård, samt en film om hvordan DS «Turisten» kom tilbake til Haldenkanalen. I tillegg har han med et par gamle "overraskelsesfilmer" fra sitt rikholdige filmarkiv.
Les mer (24.02.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,