Svein Syversen forteller om «Fjella»

Av: Jens Bakke, Publisert: 18.11.2017

Torsdag 23. november kl. 19.00 kommer Svein Syversen til Gamle Prestebakke for å presentere sin nye bok om «Fjella». Her tar han for seg Ankerfjella, Ertemarka, Prestebakkefjella, Ør, Kornsjø og Boksjøene. Velkommen du også!

Svein Syversen er kjent for mange haldensere fra sin tid som ansatt i Halden kommune. Nå er han tilbake, og han har i løpet av de siste tre åra skrevet bok om natur, kultur og historie i utmarksområdene nord og øst i Idd og Enningdalen og sør i Aremark. 

Svein Syversen fotografert av Morten Paulsen. Les Morten Paulsens anmeldelse av boka  i Halden Arbeiderblad

Det er blitt flere bøker fra Svein Syvernsens hånd om «Fjella i Østfold». Dette er den tredje i serien. Denne siste boka er på femhundre sider og har tusenvis av bilder - med andre ord er det blitt bok med tyngde!

Svein Syvernsens Fjella-bøker særmerkes av perspektivet: Mens historien som regel fortelles sett fra sentrum og ut, der historien om folket i utmarka blir behandlet sist og som regel minst, har Svein Syversen i sine bøker snudd perspektivet. Han tar utgangspunkt i de karrige områdene som ikke bare skiller bygdene, men som også binder dem sammen. Her følger vi geografien, naturen og menneskene. Spesielt for denne tredje boka er det at han har tatt med en stor mengde eldre fotografier.

Velkommen til Gamle Prestebakke torsdag kveld! Historielaget serverer varme pølser og lefser, brus og kaffe mot 50 kr i entré, og det blir mulig å få kjøpt bøker av Svein Syversen. Dessuten kan du få kjøpt historielagets årbok og kalender!

Vi håper mange blir med! Hilsen historielagets bibliotekskomité! 

 

 


Tre siste

Hvordan blir det med museum i Fayegården?
Onsdag 10. oktober, inviterer Historielaget Haldens Minder til åpent dialogmøte om flyttingen og samlingen av Halden Historiske samlinger til Fayegården. Det er da naturlig at vi samles i Fayegården. Møtet begynner kl. 18:30
Les mer (04.10.2018)

Baking av flatbrød og lefser
Fra våre venner i Berg, Rokke og Asak Historielag har vi fått invitasjon til bakekurs
Les mer (13.09.2018)

Tusen takk!
Historielagets leder takker alle involverte i helgens sensommerstevne.
Les mer (03.09.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,