Båttur på Iddefjorden

Av: Eivind Løvås, Publisert: 01.07.2017

Søndag 23. juli inviterer historielaget sine medlemmer til båttur på Iddefjorden.

Vi leier fiskebåten til Rune Midtlien som tar max 30 passasjerer. De fleste av disse  får plass under tak. Turen koster kr. 200 pr. person. (Husk å ta med kontanter)

Vi starter fra Rekecafeen kl. 11. Vi kjører innover Iddefjorden, forbi Rødnabbene ogt Monolittbruddet.  Deretter krysser vi fjorden og drar til Krokstrand, hvor vi går i land mtrent kl. 1230.  Der møter vi lokalhistoriker Harald Simonsson som skal  vise oss litt rundt og fortelle om tidlige tiders stenhoggervirksomhet og annen lokalhistorie fra stedet.

Vi går i båten igjen etter ca 1 time, og regner med å være i Halden igjen kl. 1430.

Tilbake i byen tenkte vi det kunne være hyggelig med et felles måltid på Rekecafeen. Rasmus Boberg, som driver cafeen, sier vi kan bestille hva vi måtte ønske fra menyen. Cafeen har spesialisert seg på sjømat. De har fiskesuppe, skalldyrstallerken, rekesmørbrød og dagens fangst, for å nevne noe. Han sier at han gjerne kan lage noe annet også, hvis det er noen som ikke ønsker sjømat, f.eks. en kyllingrett. Prisene ligger på ca 180 til 250 kr.

Hvis dere synes dette høres hyggelig ut, og dere har anledning til å være med, så meld dere på til :   

Eivind Løvås, tlf. 464 30 778 eller på mail: eivlovas@hotmail.com innen mandag 17. juli. De første 30 som melder seg på får plass. Alle medlemmer i historielaget er velkomne.

Skipperen, Rune Midtlien, sier at hvis det skulle blåse noe forferdelig og regne helt vannrett, da anbefaler han at vi ikke drar, men vi har klokketro på pent vær!

Vel møtt til en hyggelig sommertur på sjøen!


Tre siste

Kurs i fotoregistrering
Østfold Historielag og Askim Historielag holder kurs i registrering av gamle bilder.
Les mer (09.05.2019)

Lopper - ja takk!
Lopper søkes! Lopper hentes! Lopper tas i mot med stor takk!
Les mer (08.04.2019)

Filmkveld med Tex Strandberg
Torsdag 28. februar kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer av forskjellig årgang: Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård, samt en film om hvordan DS «Turisten» kom tilbake til Haldenkanalen. I tillegg har han med et par gamle "overraskelsesfilmer" fra sitt rikholdige filmarkiv.
Les mer (24.02.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,