Årsrapport fra Stevnekomiteen 2016

Av: Eivind Løvås, Publisert: 03.02.2017

Sensommerstevne ble avviklet lørdag 27. og søndag 28. august.

Årets tema var «Idd som kulturhistorisk landskap». Temaet ble presentert i åpningstalen begge dager. I tillegg hadde Kulturkomiteen laget en presentasjon / billedmontasjer, hvor temaet ble satt i fokus.

Organisering.

Organiseringen av stevnet har nå «satt seg». Vi bruker en helt flat organisasjon med drøyt 20 forskjellige ansvarsområder. Stevnekomiteen består av de som har ansvar for de forskjellige områdene, og stevneleder var historielagets leder. Det ble benyttet mellom 90 og 100 medarbeidere for å få gjennomført arrangementet.

Gjennomføring.

Vi fulgte i all hovedsak samme mønster som tidligere år, med unntak av at vi denne gangen forsøkte å få til flere aktiviteter som var attraktive for barn. Vi plasserte barneaktivitetene i haven bak hovedbygningen. Underholdningen ble tatt hånd om av elever fra Prestebakke skole, «Pytt i panne» og «Blåsekompaniet». Det var salg av mat og drikke, hvilket er det største løftet hva mannskapsressurser angår. Vi hadde loppemarked, marked på tunet, utstillinger i Annestua, i hovedbygningen, på stabburet og på jernbanestasjonen. Baking i begge stenovnene og åpent hus med filmfremvisning i stenhoggersamlingen. Butikken var åpen begge dager, og i tillegg solgte vi bøker, kalendere og lodd.

Oppsummering.

Vi regner med at vi mellom 1500 og 2000 besøkende på de to dagene. Stevne er et stort løft for oss. På den annen side vet vi nå hvordan vi skal gjøre det. Vi forsøker å klare gjennomføringen uten å drive rovdrift på alt for mange av våre medlemmer. Det er heldigvis slik at det er mange som har lyst til å hjelpe til. Stevnet er viktig for lagets omdømme og eksponering. I tillegg har det nok blitt en viktig sosial møteplass for mange. Sensommerstevnet har i tillegg blitt en viktig inntektskilde for historielaget.


Tre siste

Kurs i fotoregistrering
Østfold Historielag og Askim Historielag holder kurs i registrering av gamle bilder.
Les mer (09.05.2019)

Lopper - ja takk!
Lopper søkes! Lopper hentes! Lopper tas i mot med stor takk!
Les mer (08.04.2019)

Filmkveld med Tex Strandberg
Torsdag 28. februar kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer av forskjellig årgang: Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård, samt en film om hvordan DS «Turisten» kom tilbake til Haldenkanalen. I tillegg har han med et par gamle "overraskelsesfilmer" fra sitt rikholdige filmarkiv.
Les mer (24.02.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,