Velkommen til sensommerstevne

Av: Anders Samuelsen, Publisert: 19.08.2016

Igjen har vi gleden av å invitere til sensommerstevne på Gamle Prestebakke. Det blir et stevne i god tradisjonsrik ånd.

Stevnet er åpent lørdag 27. og søndag 28. august fra klokken 12-17 begge dager. Tun, hage og hus fylles opp med aktiviteter av mange slag!

Stevnet er åpent for alle - fri entrè! Velkommen til en hyggelig sensommerhelg på Gamle Prestebakke!

Veibeskrivelse finnes her

Jernbanestasjonen
På Jernbanestasjonen rigges det for et historisk jernbane- og postmiljø. Det selges postkort og frimerke spesiallaget til sensommerstevnet. I leiligheten rigges det en modelljernbane. 

Området utenfor jernbanestasjonen.
Gammeltekniske stiller ut maskiner av ulike slag. Halden Brannkorps veteranklubb kommer med gamle brannbiler. I tillegg vil Sandberg Maskinutleie ha stand.

Hagen
I hagen mellom stasjonen og hovedhuset blir det aktiviteter for den yngre garde. 4H har stand. Barnas potetutsalg, smådyr, sukkerspinn, knivspikking og snekkerverksted er også noe av det du finner i hagen. I området jobber vi også med få på plass kranvogn der de yngre kan få seg en luftetur.

Annestua
I 2. etg viser vi utstillingen "Fra vugge til grav" med fokus på gamle leker og tekstiler. I 1. etg er landhandelen oppe med salg av bl.a. nybakt brød fra bakerovnene. I tillegg blir det salg av brente mandler, kransekake og bøker. Her vil også separering bli demonstrert og utstillere av håndarbeid har stand.

Stabburet
Vår faste utstilling av diverse jord- og skogbruksrelaterte redskap er åpen.

Låven/Vognskjulet
Låven er igjen fyllt med lopper. Her kan du gå på skattejakt i alt mellom himmel og jord. Kanskje du trenger et nytt servise, eller litt påfyll til bokhylla. Kom og gjør et kupp! Alle inntekter fra loppemarkedet går til historielagets arbeid for lokalhistorien! Trolig norges eneste(?) loppemarked som åpner med et skikkelig kanonsmell... Hold for ørene!

Tunet
På tunet blir det marked. Vi serverer mat & drikke og du kan prøve lykken i historielagets lotteri. Av ustillere på markedet kan vi bl.a. nevne sølvsmed, halmprodukter, spekepølser, birøkting, fluebinning, treprodukter, frukt&grønt, planter, håndarbeid, tjærebrenning og mye mye mer.
På tunet vil det også bli underholdning til noen oppsatte tidspunkt. Barn fra Prestebakke skole demonstrerer gamle sangleker lørdag klokken 12.30. Fra klokken 13 samme dag spiller Pytt i Panne, og Blåsekompaniet spiller fra klokken 13 på søndag.

Hovedhuset
Skjeberg Øllag har utstilling og beretter om ølbrygging. Det bakes brød i bakerovnen og menighetsrådet er på plass. Slektsgranskerne er på plass og klare til å hjelpe med slektshistoriske nøtter. Salg av smykker finner du også i hovedhuset. I prinsestua har Tore Johansen utstilling av malerier.

Grisehuset/Verkstedet.
Fotoutstilling om årets Tema: "Idd som kulturhistorisk landskap". I tillegg kan du besøke vår faste utstilling om stenhoggeraktiviteten langs Iddefjorden.

Hoggeskur
I hoggeskuret blir det en miks av stenhogging, lin og metallsøking.

Smia
En "ny" smie er under oppføring på Gamle Prestebakke. Smia er flyttet fra Holmberg gård på Aspedammen. Vi jobber med å få på plass esse samt en smed som kan demonstrere denne.


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,