Om gammelt stabbur på Gamle Prestebakke

Av: Idd og Enningdalen Historielag, Publisert: 04.04.2016

Førstkommende torsdag får vi besøk av Jan Michael Stornes på Gamle Prestebakke. Han gir oss et innblikk i undersøkelsene som er foretatt av det gamle stabburet på Paulsbo.

Det er møte på Gamle Prestebakke torsdag 7. april kl. 19.

Overingeniør Jan Michael Stornes fra Norsk institutt for kulturminneforskning kommer og forteller om den undersøkelsen de har foretatt av stabburet til Grete Jensen Stegerød på Paulsbo. En undersøkelse som viste at stabburet var fra 1650 og som dermed er det eldste dokumenterte huset i denne kommunen, hvis vi ser bort fra middelalderkirkene.

Han forteller om andre gamle bygninger i Østfold, om bygge- og laftemetoder opp igjennom historien.

Møt opp! Det blir kaffe og vafler!


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,