Om gammelt stabbur på Gamle Prestebakke

Av: Idd og Enningdalen Historielag, Publisert: 04.04.2016

Førstkommende torsdag får vi besøk av Jan Michael Stornes på Gamle Prestebakke. Han gir oss et innblikk i undersøkelsene som er foretatt av det gamle stabburet på Paulsbo.

Det er møte på Gamle Prestebakke torsdag 7. april kl. 19.

Overingeniør Jan Michael Stornes fra Norsk institutt for kulturminneforskning kommer og forteller om den undersøkelsen de har foretatt av stabburet til Grete Jensen Stegerød på Paulsbo. En undersøkelse som viste at stabburet var fra 1650 og som dermed er det eldste dokumenterte huset i denne kommunen, hvis vi ser bort fra middelalderkirkene.

Han forteller om andre gamle bygninger i Østfold, om bygge- og laftemetoder opp igjennom historien.

Møt opp! Det blir kaffe og vafler!


Tre siste

Ida 2018 har kommet
Historielagets årbok - Ida 2018 - har kommet fra trykkeriet. Vi kan friste med masse spennende lesestoff. Boka kan bestilles direkte fra historielaget eller kjøpes fra lokale bokhandlere og butikker. Prisen er 250 kr.
Les mer (11.11.2018)

Ida 2018 lansert på Gamle Prestebakke
Forfattere og bidragsytere til årets utgave av Ida – kulturbygd i grenseland var samlet på Gamle Prestebakke for å markere boklanseringen, den 18. i rekken.
Les mer (10.11.2018)

Historielagsmøtet på Orød Lystgård
Fra historielagsmøtet på Orød Lystgård torsdag 11. oktober kl. 1900
Les mer (12.10.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,