Høstprogram 2017

Av: Idd og Enningdalen Historielag, Publisert: 25.08.2017

Idd og Enningdalen Historielag presenterer et variert program for høsten 2017. Velkommen til våre arrangement.

Hvert enkelt arrangement blir nærmere beskrevet på vår hjemmeside, idd.no, når de nærmer seg. De blir også avertert i «Plakaten» i Halden Arbeiderblad, og du kan følge oss på Facebook.

26. og 27. aug.
Årets Sensommerstevne på Gamle Prestebakke. Arrangementet  begynner kl. 12 og varer til kl. 17 begge dager.

9. sept.
«Åpning» av den nybygde kopien av stenblokka, som senere ble Monolitten i Frognerparken. Vi samles i Monolittbruddet og begynner kl. 12. Det blir inviterte gjester, men er selvfølgelig åpent for alle interesserte, både medlemmer og ikke-medlemmer.

12. okt.
I år er det 500 år siden Martin Luther slo opp sine teser på kirkedøra i Wittenberg. Vi markerer dette med å arrangere en «Lutherkveld». Arrangementet er et samarbeid mellom menighetsrådet og historielaget. Vi møtes på Gamle Prestebakke kl. 19. Lars Inge Magerøy kåserer over temaet: «Fra Wittenberg til Østfold». Amalie Sætre Jensen og Martin Lund tar for seg sangutviklingen fra katolsk til luthersk tid. Det blir matservering og kaffe. Inngangspenger: kr. 100,-

26. okt.
«Åpning» av lyssetting av Glenne bru. Et samarbeidsprosjekt mellom vegmyndighetene i Østfold og historielaget. Det blir en enkel markering, og lysene slås på kl. 19.

16. nov.
Medlemsmøte. Slektsforskerkomiteen og Kulturminnekomiteen presenterer seg og forteller om sin virksomhet. Vi begynner som vanlig kl. 19.

1. des.
Julemøte. Vi avholder vårt tradisjonelle julemøte. Mer om programmet for dagen kommer vi tilbake til.

 


Tre siste

Åpne kvelder hos slektsforskerne
Slektsforskerne i historielaget starter opp høstsesongen 2017 og inviterer til åpent loft annenhver tirsdag utover høsten.
Les mer (04.09.2017)

Glimt fra Sensommerstevnet
Med tradisjonsrik salutt ble årets sensommerstevne på Gamle Prestebakke åpnet lørdag klokken 12.
Les mer (28.08.2017)

Høstprogram 2017
Idd og Enningdalen Historielag presenterer et variert program for høsten 2017. Velkommen til våre arrangement.
Les mer (25.08.2017)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 27. og 28. august. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2017
Leder: Eivind Løvås, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,