Høstprogram 2019

Av: Kari Stumberg Omholt, Publisert: 01.08.2019

Idd og Enningdalen Historielag har foreløpig satt opp følgende aktiviteter for høsten 2019. Mer info kommer etterhvert. Følg med på idd.no og Facebook

KulTURvandring 

Torsdag 1. august
Idd kirke kl 1800

KulTurvandring i samarbeid med Halden Turist. Vi går fra Idd kirke til Idds gamle kommunegård, forbi Herrebø Fajanse, forbi Hafstad over ørretbekken og Torp og tilbake til kirken. Det blir stopp med informasjon underveis

 

Sensommerstevne 

Lørdag 31. august & søndag 1. september
Gamle Prestebakke - kl. 12-17 begge dager

Sensommerstevne på Gamle Prestebakke med salg og utstillinger, boder og underholdning.

 

Monolittens dag 

Lørdag 7. september
Monolittbruddet kl. 12

Monolittens dag arrangeres i Monolittbruddet. Kunstneriske innslag og enkel servering. Arrangeres i samarbeid med Halden Kunstforening

 

Spolert og ruinert. De sivile skadene i Haldendistriktet i 1716 og 1718

Torsdag 26. september
Gamle Prestebakke, kl. 19

Medlemsmøte på Gamle Prestebakke med førstekonservator James Ronald Archer som holder foredrag med tittelen ”Spolert og ruinert. De sivile skadene i Haldendistriktet i 1716 og 1718.”

 

Høstvandring 

Søndag 29. september
Nyborg, kl. 11

Høstvandring i Aspedammendistriktet. Vi går på gamle ferdselsveier og graver i lokalhistorien. Ta med mat og kaffe.

 

Harald Bakke

Torsdag 17. oktober
Gamle Prestebakke kl. 19

Jens Bakke holder foredrag om sin slektning overlærer Harald Bakke. Han utga i 1915 boken ID HERRED, EN GRÆNSEBYGDS HISTORIE. Geografisk – Statistisk – Historisk beskrivelse av bygden fra gammel tid til nu.

 

Hvordan binder vi bøker

Torsdag 21. november
Gamle Prestebakke kl 19

Bibliotekkomiteen har medlemsmøte med tema: Hvordan binder vi bøker.

 

Julegilde 

Fredag 6 desember
Gamle Prestebakke kl. 18

Julegilde etter tradisjon. Vi sitter til bords, spiser, synger og venter på nissen. Ta med en liten gave til nissesekken.

Det kommer egen invitasjon med påmelding når dagen nærmer seg.

 

Napoleons norske forrædere

Torsdag 30. januar 2020
Idd Bygdehus, kl. 19

Åpent møte på Idd bygdehus. Foredrag ved forfatter Oskar Aanmoen med tittelen Napoleons norske forrædere. Under Napoleonskrigene var svenskene Norges største fiende. Gjennom årene 1808 og 1809 ble det utkjempet en krig på det norske Østlandet. Denne krigen skapte grunnlag for at norsk menn og kvinner, av ulike grunner, valgte å vende Norge ryggen for å hjelpe Sverige. Hvem var disse menneskene? Hva var deres historier, og kanskje viktigst av alt, hvorfor valgte de å vende ryggen mot sitt fedreland?

 

 


Tre siste

Høsttur på Aspedammen
Søndag 29. september inviterer vi til høsttur med utgangspunkt fra Aspedammen. Vel møtt!
Les mer (17.09.2019)

Høstprogram 2019
Idd og Enningdalen Historielag har foreløpig satt opp følgende aktiviteter for høsten 2019. Mer info kommer etterhvert. Følg med på idd.no og Facebook
Les mer (01.08.2019)

Sommertur til Midgard Vikingsenter
Lørdag 29. juni 2019 var Idd og Enningdalen Historielag på sommertur til Midgard Vikingsenter i Borre. Vikingsenteret inneholder utstilling av funn fra utgravinger i Vestfold og viser at området har vært et maktsenter i vikingtiden. Gravgodset viser de flotte gjenstandene de døde fikk med seg til etterlivet. I en av gravhaugene ble det i sin tid gravet ut en stående hest med seletøy.
Les mer (02.07.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,