Arkivkomiteen i Idd og Enningdalen Historielag - 2015

Av: Anders Samuelsen og Jarle Heed, Publisert: 07.02.2016

Arkivkomiteen har som formål å samle og sikre arkivverdig materiale for Idd og Enningdalen Historielag. Arkivet består av et fysisk papirarkiv i 2. Etg på Gamle Prestebakke og et digitalt arkiv.

Medlemmer har i 2015 vært Jens Bakke, John Ljøner Andersen, Jarle Heed (leder papirarkiv) og Anders Samuelsen (leder digitalt arkiv). Det har vært avholdt to møter i løpet av 2015. For øvrig har komiteen jobbet kontinuerlig gjennom året med arkivering av materiale.

Det digitale arkivet leveres og driftes av one.com, som også leverer vårt webhotell. I 2015 gikk one.com over til ny løsning for digital lagring. I den forbindelse har arkivkomiteen har hatt noe jobb med å konvertere det gamle arkivet til ny løsning. Dette er nå på plass og den nye løsningen er i bruk.

Det digitale arkivets fungerer som et arbeidsredskap for personer som innehar verv i historielaget. Det skal sikre lett tilgang til aktuelle dokumenter. I tillegg skal arkivet sikre en sikker sentral lagring/backup av viktige dokumenter for historielaget.

I løpet av 2015 har Arkivkomiteen malt tak og vegger samt montert reoler i det gamle badet i 2. Etg på Gamle Prestebakke. Hvor papirarkivet befinner seg. Laget har dermed fått en bedre oversikt over beholdningen av Ida – bøkene samt andre bøker, skrifter og kalendere laget har.

Komiteen jobber aktivt med å samle arkivverdig materiale. Det jobbes videre med dette, samt å innarbeide rutiner for innlevering av materiale fra de ulike gruppene i historielaget.

Har du arkivverdig materiale med relevans til historielaget ber vi deg ta kontakt med et av komiteens medlemmer som hjelper med å sikre dette for ettertiden.

20. januar 2016
Anders Samuelsen og Jarle Heed
Arkivkomiteen


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,