Komiteen for intervju og registrering av kulturminner

Av: Ulf Vidar Larsen, Publisert: 07.02.2016

I 2015 har gruppa bestått av Marit Bokerød Hansen, Kåre Gribsrød, Trond Bakke, Bjørn Jensen, Marit B. Hansen, Tom Eilert Magnussen, Sigmund Eriksen, Bjørn Gimming, Trygve Gjessing, Arnfred Antonsen, Arnfinn og Mai Norderhaug og Ulf Vidar Larsen.

Gruppa er delt i 2.  Den ene tar for seg registrering av kulturminner og husmannsplasser, den andre registrering av gamle stedsnavn i Idd og Enningdalen.  Første gruppa er snart ferdig med å besøke husmannsplassene som Ruth og Sigurd Buer registrerte i sin tid, ca. 165 i alt.  Når vi så er ferdig skal vi begynne i nordre del av Idd.  Den andre har vi ikke kommet i gang med, men starter opp rett over nyåret. 

I tillegg har vi vært på et intervju hos en gammel dame på Østad Aldershjem, i Bullaren i Sverige, og som nettopp hadde fylt 100.  Hun var den siste nå gjenlevende som har bodd på husmannsplassen Saga ved Elgåfossen. 

PS!    Hvis det er noen som er interessert i å være med å registrere kulturminner eller intervjuer interessante personer, trenger vi alltid personer som kan gjøre en innsats.  Ta kontakt med en av medlemmene i gruppa eller Ulf Vidar Larsen, tlf. 69196282/99508381 eller e-post: .

Idd, 24.1.2016
Ulf Vidar Larsen – Komiteeleder


Hva skjer?

Tre siste

Ida 2019 har kommet
Historielagets årbok - Ida 2019 - har kommet fra trykkeriet. Vi kan friste med masse spennende lesestoff. Boka kan bestilles direkte fra historielaget eller kjøpes fra lokale bokhandlere og butikker. Prisen er 250 kr.
Les mer (14.11.2019)

Høstprogram 2019
Idd og Enningdalen Historielag har foreløpig satt opp følgende aktiviteter for høsten 2019. Mer info kommer etterhvert. Følg med på idd.no og Facebook
Les mer (01.08.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,