Åpent møte om stenalderfunn i Idd

Av: Eivind Løvås, Publisert: 21.01.2016

Torsdag 28. januar kl. 19.00 på Risum ungdomsskole inviterer historielaget til et åpent medlemsmøte med tema stenalderfunn i Idd. Arkeolog Sigrid Mannsåker Gundersen fra Fylkeskonservatoren vil presentere noen av funnene, og fortelle noe om hva vi vet og hva vi ennå ikke vet om steinalderliv i dette området.

Spredt omkring på Idd er det gjennom årene funnet flere spor etter steinaldermennesker. Sporene er  av ulike slag, og stammer fra flere forskjellige tidspunkt og faser i steinalderen.

Mens det andre  steder i Halden og Østfold har vært gjort omfattende  arkeologiske  søk, har  funnene  fra Idd  kommet fram mer tilfeldig. Likevel er det interessante  resultater.

Spesielt er det gjort spennende funn fra  Ystehede de senere årene, noen av dem ganske unike.

Bevertning – entré  kr. 50,-

Alle  er hjertelig velkommen!

Denne 5000 år gamle miniatyrøksa ble funnet på Ystehede sist sommer. Den er bare 5 cm lang. Kanskje den har vært en leke, et verktøy eller et smykke? Dette og mere til får vi høre om på torsdag. Foto: Jan-Erik Carlsson


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,