Åpent møte om stenalderfunn i Idd

Av: Eivind Løvås, Publisert: 21.01.2016

Torsdag 28. januar kl. 19.00 på Risum ungdomsskole inviterer historielaget til et åpent medlemsmøte med tema stenalderfunn i Idd. Arkeolog Sigrid Mannsåker Gundersen fra Fylkeskonservatoren vil presentere noen av funnene, og fortelle noe om hva vi vet og hva vi ennå ikke vet om steinalderliv i dette området.

Spredt omkring på Idd er det gjennom årene funnet flere spor etter steinaldermennesker. Sporene er  av ulike slag, og stammer fra flere forskjellige tidspunkt og faser i steinalderen.

Mens det andre  steder i Halden og Østfold har vært gjort omfattende  arkeologiske  søk, har  funnene  fra Idd  kommet fram mer tilfeldig. Likevel er det interessante  resultater.

Spesielt er det gjort spennende funn fra  Ystehede de senere årene, noen av dem ganske unike.

Bevertning – entré  kr. 50,-

Alle  er hjertelig velkommen!

Denne 5000 år gamle miniatyrøksa ble funnet på Ystehede sist sommer. Den er bare 5 cm lang. Kanskje den har vært en leke, et verktøy eller et smykke? Dette og mere til får vi høre om på torsdag. Foto: Jan-Erik Carlsson


Tre siste

Lansering av årets Ida
Sist lørdag var det forfattersamling og lansering av den 17. utgaven av historielagets årbok - Ida.
Les mer (20.11.2017)

Svein Syversen forteller om «Fjella»
Torsdag 23. november kl. 19.00 kommer Svein Syversen til Gamle Prestebakke for å presentere sin nye bok om «Fjella». Her tar han for seg Ankerfjella, Ertemarka, Prestebakkefjella, Ør, Kornsjø og Boksjøene. Velkommen du også!
Les mer (18.11.2017)

Ida 2017 har kommet
Historielagets årbok - Ida 2017 - har kommet fra trykkeriet. Vi kan friste med masse spennende lesestoff. Boka kan bestilles direkte fra historielaget eller kjøpes fra lokale bokhandlere og butikker. Prisen er 250 kr.
Les mer (12.11.2017)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 27. og 28. august. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2017
Leder: Eivind Løvås, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,