Kurs om geologi og landskapsutvikling

Av: John Ljøner Andersen, Publisert: 26.12.2015

Nå har du en ny mulighet til å lære om geologi og landskaps-utvikling og få et forbedret grunnlag til å forstå kulturlandskapet rundt deg. Historielaget inviterer til det 4. kurset om temaet, til glede for deg som ikke har vært deltager på tidligere fulltegnede kurs. Kurset henter også denne gangen bakgrunnsstoff fra Idd og Enningdalen, men også fra Berg og andre deler av Østfold og verden.

Om 2016-kurset:

Kurset har en ramme på 5 kurskvelder lagt til tirsdager. Kurset vil de 2 første kurskveldene bli holdt i lokalene til Høgskolen i Østfold på Remmen. Kursdagene er tirsdag 16. feb. 2016 (kursstart) og tirsdag 15. mars med oppstart kl. 18.00 med 3 klokketimer begge kurskveldene.De 3 øvrige kurskveldene gjennomføres som ekskursjoner i Halden-området planlagt lagt til 26. april, 24. mai, 31. mai med henholdsvis 3, 4 og 5 klokketimer med start kl.17.00. Kurslærer er førstelektor Steinar Wennevold. Kurset vil bestå av forelesninger, praktiske øvelser og ekskursjoner. Nærmere informasjon vil bli gitt til de som får kursplass.
 

Materiell og kursavgift

Kursavgiften er satt til 350 kr. for å dekke innkjøp av kartbladet ”Iddefjorden” og kvartærgeologisk kart, Halden. Du vil også få utlevert annet undervisningsmateriell som artikkelen ”Landformene i Østfold” (2002) av Tormod Klemsdal. Kart og øvrig kursmateriell får kursdeltakere beholde etter fullført kurs.
 

Påmelding:

Ønsker du å melde deg på kurset, må du vende deg til John Ljøner Andersen på e-post: johand@halden.net eller ved en sms/telefon 900 79 574 så snart som mulig. Påmelding vil skje fortløpende fram til kurset eventuelt er fulltegnet. Det er 10 ledige kursplasser på annonseringstidspunktet,og kurset vil maksimalt ha 15 deltakere. De som har meldt seg på, vil senest få melding om kursplass 9. februar 2016.Ta gjerne kontakt om du ønsker ytterligere informasjon.

Kurset er støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon.Påmeldingen skjer etter prinsippet ”først til mølla”. 

Kart fra 1761 - Smålenenes amt nr 60: Carte over Situationen østen- og sydenfor Frederichsteens Fæstning langs med den svenske Grændse og Ide Fjorden. Kartverkets historiske kart - tilgjengelig på deres nettsider.


Tre siste

Kulturvandringer sommeren 2020
Også denne sommeren inviterer lag og foreninger i Halden, deriblant Idd og Enningdalen Historielag, til kulTURvandringer torsdagskvelder kl. 18.00. Her blir vi kjent med lystgårder, industrihistorie, diktere, kirkesteder og mye mer. Vandringene er gratis og åpne for alle.
Les mer (08.07.2020)

Sommer- og høstprogram
Etter en vår preget av korona åpner også historielaget forsiktig opp med flere vandringer i sommer og til høsten. Sensommerstevnet og Julegildet er dessverre avlyst
Les mer (29.06.2020)

Kronerulling for nabotomta til Annestua
Årsmøte vedtok å fullføre kjøpet av nabotomta til Annestua. P.g.a. bortfall av inntekter ber vi nå medlemmer og andre støttespillere om å bli med på et spleiselag for kjøpet av tomta.
Les mer (25.06.2020)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2020
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,