Spillkveld på Gamle Prestebakke

Av: Jens Bakke, Publisert: 23.03.2014

Torsdag 27. mars kl. 18 kommer Aasmund Kaldestad til Gamle Prestebakke for å fortelle historien bak "Spillet om Fredriksten" - og for å gi deg et mini-kurs i brettspill.

Fikk du "Spillet om Fredriksten" i julegave? Har du problemer med å forstå hvordan det skal spilles? Fortvil ikke, for torsdag kommer spill-skaperen selv, Aasmund Kaldestad til Gamle Prestebakke.

Aasmund Kaldestad er mest kjent som sanger, bl.a. fra gruppa "Tenorane", men han er også en lidenskapelig brettspiller (se bl.a. artikkel i Halden Arbeiderblad). Sammen med kona Marita Rognøy fikk han ideen til det nye spillet (se nok en artikkel i HA), som med navnet "Spillet om Fredriksten" ble lansert før jul i fjor og ble en stor salgssuksess.

Torsdag setter vi inn bordene i Svenskestua på Gamle Prestebakke, og her vil Aasmund fortelle og gi gode råd. Har du lyst til  å prøve spillet, er det selvsagt mulig. Ta gjerne med din egen julegave! Dette er et spill for ungdommer og voksne, der du samtidig kan lære litt om historien til Halden og Fredriksten.

Og med "Prestebakke Hovedgård" som en av spillets stasjoner er det på sin plass at brettspillet inntar Gamle Prestebakke.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vi serverer kaffe og litt å bite i - velkommen!

Hilsen biblioteksgruppa på Gamle Prestebakke

Aasmund Kaldestad kommer til Gamle Prestebakke torsdag 27. mars kl. 18.00 for å fortelle om Fredrikstenspillet. Havenstrøm foto.

Spillet om Fredriksten - Sten for sten ble kampen vunnet. Forsiden på spill-esken med soldat tegnet av Ola Berglund.

 


Tre siste

Vinter- & vårprogram 2019
Idd og Enningdalen Historielag har foreløpig satt opp følgende aktiviteter for vinter, vår og sommer. Mer info kommer etterhvert. Følg med på idd.no og Facebook
Les mer (02.01.2019)

Ida 2018 har kommet
Historielagets årbok - Ida 2018 - har kommet fra trykkeriet. Vi kan friste med masse spennende lesestoff. Boka kan bestilles direkte fra historielaget eller kjøpes fra lokale bokhandlere og butikker. Prisen er 250 kr.
Les mer (11.11.2018)

Ida 2018 lansert på Gamle Prestebakke
Forfattere og bidragsytere til årets utgave av Ida – kulturbygd i grenseland var samlet på Gamle Prestebakke for å markere boklanseringen, den 18. i rekken.
Les mer (10.11.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,