Spillkveld på Gamle Prestebakke

Av: Jens Bakke, Publisert: 23.03.2014

Torsdag 27. mars kl. 18 kommer Aasmund Kaldestad til Gamle Prestebakke for å fortelle historien bak "Spillet om Fredriksten" - og for å gi deg et mini-kurs i brettspill.

Fikk du "Spillet om Fredriksten" i julegave? Har du problemer med å forstå hvordan det skal spilles? Fortvil ikke, for torsdag kommer spill-skaperen selv, Aasmund Kaldestad til Gamle Prestebakke.

Aasmund Kaldestad er mest kjent som sanger, bl.a. fra gruppa "Tenorane", men han er også en lidenskapelig brettspiller (se bl.a. artikkel i Halden Arbeiderblad). Sammen med kona Marita Rognøy fikk han ideen til det nye spillet (se nok en artikkel i HA), som med navnet "Spillet om Fredriksten" ble lansert før jul i fjor og ble en stor salgssuksess.

Torsdag setter vi inn bordene i Svenskestua på Gamle Prestebakke, og her vil Aasmund fortelle og gi gode råd. Har du lyst til  å prøve spillet, er det selvsagt mulig. Ta gjerne med din egen julegave! Dette er et spill for ungdommer og voksne, der du samtidig kan lære litt om historien til Halden og Fredriksten.

Og med "Prestebakke Hovedgård" som en av spillets stasjoner er det på sin plass at brettspillet inntar Gamle Prestebakke.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Vi serverer kaffe og litt å bite i - velkommen!

Hilsen biblioteksgruppa på Gamle Prestebakke

Aasmund Kaldestad kommer til Gamle Prestebakke torsdag 27. mars kl. 18.00 for å fortelle om Fredrikstenspillet. Havenstrøm foto.

Spillet om Fredriksten - Sten for sten ble kampen vunnet. Forsiden på spill-esken med soldat tegnet av Ola Berglund.

 


Tre siste

Filmkveld med Tex Strandberg
Torsdag 28. februar kl. 19.00 inviterer historielaget til filmkveld på Gamle Prestebakke. Tex Strandberg viser filmer av forskjellig årgang: Vidar Parmer som forteller på Rød Herregård, samt en film om hvordan DS «Turisten» kom tilbake til Haldenkanalen. I tillegg har han med et par gamle "overraskelsesfilmer" fra sitt rikholdige filmarkiv.
Les mer (24.02.2019)

Årsrapport 2018 for gruppa for Registrering av kulturminner
1904-sten ved Karl XIIs vei på Finnsvika I 2018 har gruppa bestått av Marit Bokerød Hansen, Kåre Gribsrød, Trond Bakke, Arnfinn og Mai Norderhaug, Ole P. Norderhaug, Ole P. Hagen, Bjørn Nakken, Thore Nielsen, Arne Omholt, John Solberg og Ulf Vidar Larsen.
Les mer (17.02.2019)

Årsrapport 2018 for Slekstgranskergruppen
Gruppen har hatt møte annen hver tirsdag i måneden i tiden august – desember og medio januar – mai.
Les mer (17.02.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,