Årsmelding for Stasjonskomiteen – 2013

Av: Tore Collett Moen, Publisert: 11.02.2014

Komiteen for Prestebakke Jernbanestasjon består av: Tore Collett Moen (komitéleder fra IEH og Jernbaneklubben), Ulf Vidar Larsen (komitésekretær fra IEH). Mona Johnsen (fra IEH), Hans Kristian Mjølnerød (fra IEH) og Kari Norheim (fra Jernbaneklubben).

Komiteen arbeider for at Prestebakke stasjon skal bli benyttet til aktiviteter og bidra positivt til arbeidet i historielaget og til glede for lokalsamfunnet på Prestebakke. Ved årsskiftet 2013/14 ble det inngått en 3-års leiekontrakt mellom historielaget og ROM eiendom.  Det foregår diskusjoner om en eventuell fremtidig overtakelse av eierforhold. Eier har malt godshuset i sommer og foretatt en del nødvendige oppgraderinger av elektrisk anlegg.

Historielagets fotogruppe har etablert seg i ett av lokalene i 2. etasje.

1. etasje er det et fungerende kjøkken og møblert et møterom og en salong. Lokalene er tilrettelagt for utleie.

I forbindelse med Sensommerstevnet ble det satt opp en fotoutstilling og rigget opp en utstilling av jernbaneeffekter i det opprinnelige venterom og ekspedisjonslokale. Mange besøkende fortalte minner fra tiden stasjonen var betjent og det har innkommet en rekke gjenstander som vil passe inn i et fremtidig jernbanemuseum i disse lokaler.  Samtidig ble det rigget til en modelljernbane i godhuset som skapte stor interesse og engasjement.

Huskomiteen har engasjert seg sterkt i å vedlikeholde både hus og området rundt.

Idd, 30.1.2014
Tore Collett Moen, komitéleder


Tre siste

Lopper - ja takk!
Lopper søkes! Lopper hentes! Lopper tas i mot med stor takk!
Les mer (07.06.2018)

Kampene ved Prestebakke 1808 - en historisk 210-årsmarkering
Helga 15.-17. juni vil Iddske Compagnie, Idd og Enningdalen Historielag og Enningdalen Menighet markere at det er 210 år siden kampene ved Prestebakke kirke.
Les mer (05.06.2018)

Vårtur i glimrende vær
Turleder Arnfred Antonsen hadde lagt opp til en interessant tur i vakkert kulturlandskap og ikke minst vakkert vær.
Les mer (22.05.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,