Bli forfatter i Ida!

Av: Tor Hafsrød, Publisert: 13.12.2016

Har du lyst til å skrive en artikkel i Ida, les dette først!

Kjære forfatter!

Bokkomiteen i Idd og Enningdalen Historielag er i gang med forberedelsene til neste års bokprosjekt:

Ida – Kulturbygd i grenseland 2020

Vi tar svært gjerne imot stoff til boka, selv om vi ikke kan garantere at alt kommer med. Hvert år mottar vi mer enn det er plass til på de 128 sidene. Men vi ønsker å ha variasjon i stoffet, og derfor oppfordrer vi alle til å levere inn manuskripter. Kommer det ikke med i år, kommer det kanskje med neste år. Alt blir i hvert fall tatt vare på for ettertiden og senere utgaver av Ida.

Du trenger ikke engste deg for rettskrivning og kommaregler dersom du føler deg usikker på det. Vi retter hvis det er åpenbare feil. Samtidig tar vi selvfølgelig hensyn til den ”kunstneriske frihet” forfattere må ha på dette området.

Vi ønsker helst stoffet levert som en datafil (Word), men vi tar selvsagt imot manuskripter både som maskinutskrift og håndskrift. La derfor ikke teknikken hindre deg! Det viktigste er at vi får din historie.

Tips til deg som leverer på data – for å spare oss for arbeid:

  • Send oss gjerne manuskriptet på minnepinne eller via e-post til: tor.hafsrod@idd.no .
  • Bruk helst mellomoverskrifter. Se eksempler i tidligere utgaver av Ida!
  • Slå aldri mellomrom foran tegn som komma, punktum osv.
  • Slå alltid ett (1) mellomrom etter tegn som komma, punktum osv.
  • Linjeskifttasten (Enter) trykker du bare når du skal ha nytt avsnitt.
  • Oppgi eventuelle kilder mest mulig presist bakerst i manus!
  • Skriv til slutt et forslag til forfatterportrett av deg selv: Fødselsår, fødested, bosted, spesiell erfaringsbakgrunn i forbindelse med temaet du skriver om osv.

Bilder:

Har du bilder til bruk som illustrasjoner, kan disse skannes inn eller avfotograferes av oss. Merk bildene dine med navn og adresse, så er du sikker på å få dem tilbake! Hvis du leverer elektroniske bilder, send dem enkeltvis på e-post, eller legg dem på en minnepinne, men ikke innlagt i manus (Word-filen)! Husk høy oppløsning: Minst 300 dpi og bredde 14 cm! Strektegninger bør ha 600 dpi. Er bildene mindre enn dette, kan vi ikke bruke dem, eller i beste fall kun i bredde 6 cm over én spalte.

Skriv helst forslag til bildetekster. Disse kan du skrive inn sist i manuskriptet. Meld ifra om du har forslag til andre illustrasjoner enn dem du skaffer selv. Ida trykkes i farger.

Husk å notere flest mulig opplysninger om bildene. Det er ikke sikkert at alt dette får plass i den endelige bildeteksten i boka, men det er greit å samle så mange opplysninger som mulig – så slipper vi å ringe én gang ekstra for å sjekke. Få helst med dette:

  • Hva/hvem ser vi på bildet? Navn fra venstre mot høyre.
  • Når og hvor er det tatt?  Skriv ”ca.” eller ”omkring” hvis du ikke er helt sikker på årstallet.
  • Hvem er fotografen? (Hvis du vet det). Sørg for å ha tillatelse til å bruke bildet!

Vi vil helst ha bildene samtidig med manus.

LEVERINGSFRIST FOR MANUS TIL IDA 2020: 1. mai 2020

Dersom forfatterne ikke tar forbehold, kan artiklene også bli publisert via lagets nettside eller andre medier.

Med vennlig hilsen

Tor Hafsrød

Redaktør for Ida


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,