Idd.no – Historielagets nettsider i året som gikk

Av: Anders Samuelsen, Publisert: 01.02.2013

Historielagets nettsider har vært i kontinuerlig drift gjennom 2012.

Historielagets nettsider har vært i kontinuerlig drift gjennom 2012. Nyhetsartikler og informasjon om lagets virke har fortløpende blitt publisert her. Gjennom nettsidene ønsker historielaget å presentere seg selv. Lagets aktiviteter presenteres gjennom aktivitetskalender og nyhetsartikler. Lagets mange grupper presenteres med fyldig informasjon.

På nettsidene ønsker vi også å presentere noe av bygdas historie, bl.a. med billedgalleri og et lite «leksikon» over gårder og steder i Idd og Enningdalen. Ut fra statistikken ser vi at dette er populære sider, men ønsker oss flere bidrag og innspill. Sitter du med informasjon om gårder og steder i Idd herred, må du gjerne bidra!

Gjennom året føres det statistikk på antall besøk o.l. I løpet av 2012 har nettsidene hatt 13 656 besøk med i alt 52 814 sidevisninger. I gjennomsnitt har hver besøkende vært innom 3,87 sider og bruker 3 minutter og 56 sekunder på idd.no. Dette er en pen økning fra 2012

Av enkeltsider ser vi (som tidligere) at det er sidene for fotogalleri, gårder/steder og slektshistoriske søk som topper statistikken.  Nyhetsartikler er også godt besøkt, men når ikke opp på den totale statistikken for hele året. I 2012 legger vi spesiellt merke til at siden om Orød gård kommer høyt. Dette må tilskrives den økte aktiviteten og større medieoppmerksomhet rundt gården som var i 2012.

Nettsidene har i 2012 vært gjenstand for et bachelorprosjekt ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Lagets nettredaktør avsluttet sine studier med en bacheloroppgave som omfattet oppgradering av lagets nettsider.

Historielaget er på «Sosiale medier» via Facebook. Her hadde vi ved årsskiftet 311 følgere. Facebook er en god plattform for kommunikasjon med publikum. Her kan vi legge ut aktuell informasjon, etterlysninger, bilder o.l. Aktiviteten på Facebook skaper liv og røre rundt historielaget. Vår Facebook-profil genererer også trafikk til våre egne nettsider. Mange finner idd.no via Facebook!

I 2012 ble det produsert 50 nyhetsartikler for idd.no. Øvrige sider ble holdt oppdatert. Nettsidene har også i 2012 generert nye medlemmer og salg av diverse publikasjoner.
Våre nettsider og Facebook-profil vil være under kontinuerlig utvikling også i 2013. Vi forsøker å holde sidene oppdaterte med lagets liv og virke. Publikum skal også i 2013 finne aktuell informasjon på våre ulike digitale plattformer!

Nettredaktør er alltid takknemlig for hjelp. Har du noe å bidra med? Bilder, informasjon, nyheter etc. Nøl ikke med å sende en e-post!

Oslo, 2. januar 2013
Anders Samuelsen, nettredaktør – idd.no

 


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,