Årsberetning 2010 Slektsgranskergruppen

Av: Knut Brække, Publisert: 24.01.2011

Aktive hele 2010 har vært Inger-Lise og Arne Signebøen, Åshild Jensen, Stein Gjerløw, Gunvor S. og Knut Brække. ”Gjester ” har vært Thorolf Buer, Hans Stegerød og Ulf Vidar Larsen.

Gaver: Kjell Odd Andersen: 5 stk Cd ér med dødsannonser fra ”Amta” og Halden Arbeiderblad årene 1932-1936.
Hans Stegerød: diverse utstyr m.m. som hadde vært bruk ved markering av gamle husmannsplasser.
Sverre Nygård: 3 esker med slektsnotater, gitt til Idd og Enningdalen Historielag ved Nygårds datter, fru Kristoffersen. Papirene ligger i en gammel kiste på slektsgranskerrommet.
I forbindelse med sensommerstevnet fikk vi overta et gammelt skap. Der manglet det gangjern på dørene og innsetting av glassruter i de samme dørene.

Vi har hatt 5 ”åpne” kvelder til hjelp for andre slektsgranskere og 20 kvelder med arbeidsmøter der også utarbeidelsene til kursheftene våre er inkludert. Ett hefte er ferdig. Det heter ” Stordalen, Stenbudalen, Stenrenna og Klamperød i 2010”
Materiellet til heftet om Brynildsensfamilien på Prestebakke ligger ferdig, men tida har dessverre ikke strukket til for innhefting. Til dette bruk har vi tatt i bruk slektsprogrammet Legacy.
Stein Gjerløw har transkribert en branntakst fra 1826 på to sider for en gård på Idd.

Ved ”Slektsforskerdagen” på Gamle Prestebakke fortalte Stein Gjerløw og Gunvor S. Brække i tekst og bilder hvordan en kunne finne fram i svenske kirkebøker og andre svenske kilder til gamle aner og slektninger i dag.

Da vi ikke hadde flere etterspørsler etter svenskeslektninger på høstparten, ble ikke abonnementet på Arkiv Digital fornyet.

Åshild Jensen har hjulpet ca. 10 personer å finne slektninger, vesentlig på Idd, eller har prøvd så langt det har vært mulig å hjelpe.

Direkte til gruppen ellers dreier det seg om hjelp til rundt 12 personer.

Vår honnør og takk til Anders Samuelsen som har fått våre transkriberte kirkebøker og Folketellingen 1875 søkbare på ”nettet”!

Knut Brække gir seg nå som leder etter 7år i slektsgranskergruppen.

Kirkebøen, den 24.1.2011
Knut Brække, leder


Tre siste

Baking av flatbrød og lefser
Fra våre venner i Berg, Rokke og Asak Historielag har vi fått invitasjon til bakekurs
Les mer (13.09.2018)

Tusen takk!
Historielagets leder takker alle involverte i helgens sensommerstevne.
Les mer (03.09.2018)

Glimt fra sensommerstevne
Årets sensommerstevne ble arrangert i helgen og folk koste seg i sensommervarmen. Her er noen glimt fra Gamle Prestebakke.
Les mer (02.09.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,