SLEKTSGRANSKERGRUPPEN 2009

Av: Knut Brække, Publisert: 05.01.2010

De aktive dette året var stort sett som forrige år: Stein Gjerløw, Inger-Lise og Arne Signebøen og Gunvor S.B. og med Knut Brække som leder. Åshild Jensen var med oss noen kvelder på slutten av året og tok over noen av oppgavene.

Folketellingen 1875 for Idd er ferdig og lagt ut for salg.
Vi har kjøpt inn Sveriges ”Dødbok 1947- til 2006”.

Ole Henrik Ystehede har gitt oss en bærbar Pc som vi tar i bruk i 2010. Dette var en maskin som ble byttet ut i nyere materiell på hans arbeidsplass. Denne vil bli nyttig for oss og vi er glade for denne fine gaven. Takk Ole Henrik.
Torhild Johnsen hadde arvet en bærbar mikrofilm-framviser som hun tilbød oss. Den var hendig og i god stand og kan spare oss for mange turer til biblioteket i Halden. Takk Torhild.

Det ble 10 ”Åpne torsdager” dette året. Det er disse kveldene da de som trenger hjelp til å finne aner, eller som trenger hjelp til å komme videre i slektsgranskingen, er spesielt velkommen. Noen av disse har vært så takknemlige over å få hjelp at de har bidratt med gave til kassen i Historielaget.
På disse 10 kveldene har vi hjulpet 9 personer fra nærmiljøet, de fleste et-par kvelder. Pr. e-post og tlf. har vi hatt oppdrag fra Brandal i Møre og Romsdal, fra Kløfta og Koppang i Hedmark, fra Ørje, Sarpsborg og fra Gøteborg, alle med aner i distriktet eller med tilknytting på annet vis.
Nevnes bør også at Gunvor hadde fått hjelp av Stein Gjerløw og Per Otto Nilsen med å tyde delvis utvaskede ord på en gammel gravstein (1843) fra Gudbrandsdalen. Men ikke nok med det, dette skulle også oversettes til engelsk og sendes ”over there” til etterkommere av den begravde. Da tilbød Per Otto eksperthjelp av sin sønn, som har bodd og arbeidet i USA i mange år, sendte den norske utgaven over som e-post, fikk oversettelsen tilbake som e-post, og dette var utført over natta. Snakker om effektiv hjelp!

Slektsgranskergruppen har hatt i alt 28 arbeidsmøter. Vi avsluttet året 2009 med å markere Stein Gjerløws 60 års dag, den 20 12.
Vi finnes også på hjemmesiden til Idd og Enningdalen Historielag.

Kirkebøen, den 5.1.2010
Knut Brække, leder


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,