SLEKTSGRANSKERGRUPPEN 2008

Av: Knut Brække, Publisert: 19.01.2009

Mest aktive dette året var som forrige år: Stein Gjerløw, Inger-Lise og Arne Signebøen, Gerd Rekvin, Gunvor S. og Knut Brække.

Vi har vært i sammen 9 onsdagskvelder med registreringer, kontroll av registreringer, kopieringer og laging av hefter.

Det foreløpige siste heftet er ”Fødte i Enningdalen 1730-1739”. Inger-Lise og Stein har også kopiert opp og heftet et hefte som var nesten utsolgt.

Gunvor og Knut har skrevet av Folketellingen 1875 for Idd og Stein har lest korrektur. Denne ligger foreløpig bare på en av våre datamaskiner, men planen er å få laget hefter for salg i 2009.

Styret ga tilsagn om kjøp av et låsbart skap hos ”Tingvald Antikt” og de har også bevilget penger til en ny datamaskin. Jorunn og Per Otto Nielsen har gitt oss en kombinert skanner/ skriver/kopimaskin. Dette nye utstyret har Jarle Heed installert for oss. Anita Johansen har gitt oss 400kr. til innkjøp av en svensk folketelling på CD. Ole Henrik Ystehede syntes vi hadde gammelt utstyr og håpet å kunne bidra med noe som skulle byttes ut på sin arbeidsplass.

Under forsommerstevnet 7. og 8.6. hadde vi ”åpent hus” og så mange var innom at vi gikk glipp av det som foregikk ute!

”Gränsbygdens Släktsforskare” hadde møte på Gamle Prestebakke og mange benyttet anledningen til å finne både svenske og norske aner.

Vi arrangerte ”Kurs for nybegynnere i slektsforskning” over 4 kvelder og her hadde vi Dagfin Ugelstad Larsen fra DIS Østfold til å orientere om slektsprogrammer. 7 deltok i kurset som vi hadde inntrykk av var vellykket.

I desember hadde vi besøk av en skoleklasse fra Iddevang. De hadde mange spørsmål, men dessverre for lite opplysninger- og for kort tid til at dette ble spesielt vellykket. Derfor ønsket vi de velkommen siden, da helst i følge med sine foreldre eller på en mer planlagt måte.

Vi er stolte over at vår aktivitet har skaffet laget nye medlemmer. Torsdagskveldene med hjelp og veiledning viser at det er et behov så vi fortsetter med disse kveldene også i 2009.

Kirkebøen, den 19.1.2009
Knut Brække, leder


Tre siste

Kulturvandringer sommeren 2020
Også denne sommeren inviterer lag og foreninger i Halden, deriblant Idd og Enningdalen Historielag, til kulTURvandringer torsdagskvelder kl. 18.00. Her blir vi kjent med lystgårder, industrihistorie, diktere, kirkesteder og mye mer. Vandringene er gratis og åpne for alle.
Les mer (08.07.2020)

Sommer- og høstprogram
Etter en vår preget av korona åpner også historielaget forsiktig opp med flere vandringer i sommer og til høsten. Sensommerstevnet og Julegildet er dessverre avlyst
Les mer (29.06.2020)

Kronerulling for nabotomta til Annestua
Årsmøte vedtok å fullføre kjøpet av nabotomta til Annestua. P.g.a. bortfall av inntekter ber vi nå medlemmer og andre støttespillere om å bli med på et spleiselag for kjøpet av tomta.
Les mer (25.06.2020)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2020
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,