Årsberetning - Slektsgranskergruppen 2005

Av: Knut Brække, Publisert: 01.02.2006

De aktive dette året har vært Stein Gjerløw, Anne Kristin Sætre Jensen, Inger-Lise og Arne Signebøen, Gerd Rekvin og Gunvor og Knut Brække.

Vi fikk ferdig kontrollert heftet ”Døde i Idd 1720 til og med 1769 og 1770 til og med 1789”. De som arbeidet med kopieringen var Inger-Lise, Gunvor, Stein og Gerd. 30 hefter ble ferdige i mai.

Stein har transkribert ferdig ” Skatte Matricul for Idde Præstegield og Enningdals Annex 1723” og Gunvor redigerte på regneark.. Vi kopierte og stiftet 20 stk.

På høsten abonnerte vi på svensk Genline. Det er svenske kirkebøker fotografert og gjengitt som søkbart materiale på Internett. Historielagets medlemmer kan hermed komme på slektsgranskernes rom på Gamle Prestebakke for gratis å søke etter sine svenske aner. En fra vår gruppe vil alltid være til stede både ved bruk av Genline og ved andre søk etter aner.

7 stk. har fått hjelp av oss til å finne sine aner.

I året har gruppen vært i sammen 20 kvelder + 2-dagers sensommerstevne med mange besøkende.

Vi startet også transkribering av ”Fødte i Idd 1720, introduserte i Idd 1720 og uekte født i Idd 1720.


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,