Årsberetning 2009

Av: Ulf Vidar Larsen, Publisert: 01.02.2010

Kulturkomiteen 2009

2009 har vært et kulturminneår og Idd og Enningdalen  Historielag gikk med i et prosjekt, utarbeidet av Østfold Historielag i  samarbeid med Naturkart DA, om digitalisering av kulturminnene.

Kort fortalt er dette en metode for å kartfeste og dokumentere kulturminner ved hjelp av GPS og digitalkamera for å kunne presentere kulturminner på internett.  Dette er det største prosjekt Østfold Historielag noen gang har satt i gang.

I 2009 har vår gruppe registrert ca. 70 av ca. 260 automatisk fredede kulturminner.  I tillegg kommer alle de andre kulturminnene som f.eks. husmannsplasser, gamle ferdselsveier og møller o.s.v. som ikke er automatisk fredet. Vi har dessverre ikke lagt noe ut på nettet foreløpig fordi vi ikke har hatt noen datamaskin, men det ser ut for at dette går i orden i 2010.  Alt i alt føler vi at vi er godt i gang med prosjektet, men vi kommer til å holde på i mange år fremover.

Komiteen har i 2009  bestått av : Thorolf Buer, Tor Karlsen, Clas Tore Jacobsen, Odd Finholt og Ulf Vidar Larsen.

PS! Vi trenger flere til tjeneste i komiteen for å oppsøke og registrere kulturminner, så hvis dette virker interessant,  ta kontakt med Ulf Vidar Larsen, tlf 69196282 / 99508381 eller epost: .


Tre siste

Kulturvandringer sommeren 2020
Også denne sommeren inviterer lag og foreninger i Halden, deriblant Idd og Enningdalen Historielag, til kulTURvandringer torsdagskvelder kl. 18.00. Her blir vi kjent med lystgårder, industrihistorie, diktere, kirkesteder og mye mer. Vandringene er gratis og åpne for alle.
Les mer (08.07.2020)

Sommer- og høstprogram
Etter en vår preget av korona åpner også historielaget forsiktig opp med flere vandringer i sommer og til høsten. Sensommerstevnet og Julegildet er dessverre avlyst
Les mer (29.06.2020)

Kronerulling for nabotomta til Annestua
Årsmøte vedtok å fullføre kjøpet av nabotomta til Annestua. P.g.a. bortfall av inntekter ber vi nå medlemmer og andre støttespillere om å bli med på et spleiselag for kjøpet av tomta.
Les mer (25.06.2020)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2020
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,