Årsberetning 2009

Av: Ulf Vidar Larsen, Publisert: 01.02.2010

Kulturkomiteen 2009

2009 har vært et kulturminneår og Idd og Enningdalen  Historielag gikk med i et prosjekt, utarbeidet av Østfold Historielag i  samarbeid med Naturkart DA, om digitalisering av kulturminnene.

Kort fortalt er dette en metode for å kartfeste og dokumentere kulturminner ved hjelp av GPS og digitalkamera for å kunne presentere kulturminner på internett.  Dette er det største prosjekt Østfold Historielag noen gang har satt i gang.

I 2009 har vår gruppe registrert ca. 70 av ca. 260 automatisk fredede kulturminner.  I tillegg kommer alle de andre kulturminnene som f.eks. husmannsplasser, gamle ferdselsveier og møller o.s.v. som ikke er automatisk fredet. Vi har dessverre ikke lagt noe ut på nettet foreløpig fordi vi ikke har hatt noen datamaskin, men det ser ut for at dette går i orden i 2010.  Alt i alt føler vi at vi er godt i gang med prosjektet, men vi kommer til å holde på i mange år fremover.

Komiteen har i 2009  bestått av : Thorolf Buer, Tor Karlsen, Clas Tore Jacobsen, Odd Finholt og Ulf Vidar Larsen.

PS! Vi trenger flere til tjeneste i komiteen for å oppsøke og registrere kulturminner, så hvis dette virker interessant,  ta kontakt med Ulf Vidar Larsen, tlf 69196282 / 99508381 eller epost: .


Hva skjer?

Tre siste

Ida 2019 har kommet
Historielagets årbok - Ida 2019 - har kommet fra trykkeriet. Vi kan friste med masse spennende lesestoff. Boka kan bestilles direkte fra historielaget eller kjøpes fra lokale bokhandlere og butikker. Prisen er 250 kr.
Les mer (14.11.2019)

Høstprogram 2019
Idd og Enningdalen Historielag har foreløpig satt opp følgende aktiviteter for høsten 2019. Mer info kommer etterhvert. Følg med på idd.no og Facebook
Les mer (01.08.2019)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2019
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,