Årsberetning 2009

Av: Ulf Vidar Larsen, Publisert: 01.02.2010

Kulturkomiteen 2009

2009 har vært et kulturminneår og Idd og Enningdalen  Historielag gikk med i et prosjekt, utarbeidet av Østfold Historielag i  samarbeid med Naturkart DA, om digitalisering av kulturminnene.

Kort fortalt er dette en metode for å kartfeste og dokumentere kulturminner ved hjelp av GPS og digitalkamera for å kunne presentere kulturminner på internett.  Dette er det største prosjekt Østfold Historielag noen gang har satt i gang.

I 2009 har vår gruppe registrert ca. 70 av ca. 260 automatisk fredede kulturminner.  I tillegg kommer alle de andre kulturminnene som f.eks. husmannsplasser, gamle ferdselsveier og møller o.s.v. som ikke er automatisk fredet. Vi har dessverre ikke lagt noe ut på nettet foreløpig fordi vi ikke har hatt noen datamaskin, men det ser ut for at dette går i orden i 2010.  Alt i alt føler vi at vi er godt i gang med prosjektet, men vi kommer til å holde på i mange år fremover.

Komiteen har i 2009  bestått av : Thorolf Buer, Tor Karlsen, Clas Tore Jacobsen, Odd Finholt og Ulf Vidar Larsen.

PS! Vi trenger flere til tjeneste i komiteen for å oppsøke og registrere kulturminner, så hvis dette virker interessant,  ta kontakt med Ulf Vidar Larsen, tlf 69196282 / 99508381 eller epost: .


Tre siste

Hvordan blir det med museum i Fayegården?
Onsdag 10. oktober, inviterer Historielaget Haldens Minder til åpent dialogmøte om flyttingen og samlingen av Halden Historiske samlinger til Fayegården. Det er da naturlig at vi samles i Fayegården. Møtet begynner kl. 18:30
Les mer (04.10.2018)

Baking av flatbrød og lefser
Fra våre venner i Berg, Rokke og Asak Historielag har vi fått invitasjon til bakekurs
Les mer (13.09.2018)

Tusen takk!
Historielagets leder takker alle involverte i helgens sensommerstevne.
Les mer (03.09.2018)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Rydd i skuffer og skap, på loft og i kjeller! Nå samler vi lopper til vårt sensommerstevne 1. og 2. september. Skrot for noen er gull for andre!
Send en post til for å avtale levering eller henting.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2018
Leder: Kari Stumberg Omholt, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,