Årbok og ertesuppe

Av: Jens Bakke og Egil Minge (Foto), Publisert: 18.11.2009

2009-utgaven av ”Ida” er kommet, og lørdag 14. november feiret Idd og Enningdalen Historielag årboka og dens forfatterne på Gamle Prestebakke.

Her ble også forfatterhonoraret utdelt, i form av et eksemplar av Ida og en porsjon ertesuppe. Suppeserveringen i den gamle gjestgiverstua har blitt en fast tradisjon, og denne gangen møttes i alt 40 forfattere, fotografer og årbokarbeidere til ertesuppefesten.

Årets bok er niende utgave siden 2001. I løpet av disse årene har 130 forskjellige forfattere vært engasjert, og de har samlet skrevet godt og vel 1000 årboksider. Årets bok kan skilte med 25 forfattere, med et par generasjoners spenn fra den eldste, Kjeld Magnussen, som skriver om veier og gamle kart, til den yngste, Trine Høistad, som skriver barndomsminner fra 1990-tallet.

ida2009
Årbokforfatterne foran Gamle Prestebakke. Fra venstre: John Solberg, Anne-Brit Bjørk, Odd Finholt, Oddvar Rakeng, Ingrid Torheim, Ivar Nilsen Klevmo, Tore Paulsen-Næss, Jens Bakke, Ivar Bjørndal, Jorun Berger, Tor Hafsrød, Ingrid Solheim, Knut Magnussen, Erling Günther, Kjell Halvorsen, Kari Stumberg, Adrian Røed Østby, Unni Nøding, Erna Moen, Kjeld Magnussen, Sveinung Moen, Hans Røed, Kåre Gribsrød og Anne Sætre Jensen

ida2009
Jens Bakke ønsket velkommen.

ida2009
Ivar Bjørndal fortalte om arbeidet med boka.

ida2009
Anne-Brit Bjørk fortalte om øya Vinalhaven utenfor Maine i USA og stenhoggere fra Enningdalen.

ida2009
Kjell Halvorsen fortalte fra sin tid som skoletannlege.

ida2009
Tore Paulsen-Næss fikk overrakt blomster av Ingegjerd Bjørndal.

ida2009
Tor Hafsrød delte med seg av tannlegeskrekkhistorier, mens tannlege Kjell Halvorsen fikk blomster av Ingegjerd Bjørndal.

ida2009
Anne Sætre Jensen fikk blomster av Ivar Bjørndal og skryt for spøkelseshistorier.

ida2009
Fra bordsetningen i Svenskestua.

ida2009
Fra bordsettingen.

ida2009
Fra bordsettingen.


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,