Slektsgranskerdag på Gamle Prestebakke

Av: Idd og Enningdalen Historielag, Publisert: 07.06.2010

Lørdag 12. juni inviterer ættehistoriekomiteen i Østfold Historielag og Idd og Enningdalen Historielag til åpen dag på Gamle Prestebakke. Tema er ”Slektsgransking i grenseland” med foredrag og informasjon om slektsgransking i Norge, Sverige, - og litt om utvandrere til USA

Lørdagen samling er gratis og åpen for både gamle ringrever og grønne lærlinger i slektsgranskerfaget. Kaffe serveres fra kl 9.30, og det blir mulighet for å få kjøpt enkel lunsj for kr 50.

Program:

Kl 10.00 Slektsgranskergruppa på Gamle Prestebakke presentere seg selv og vise fram eksempler på slekter som har vandret over grensen. Olof Ljung fra Mellerud er også invitert til å fortelle. Han en lang karriere som forfatter og som primus motor for Melleruds Museum.

Fra Vestfold kommer Tove Bexrud, som har vunnet pris for boka om ”Spigersmeden og Bonden”. Hun forteller bl.a. om Knudsen-familien i Halden. Det er sikkert mange haldensere som har kjørt gjennom ”Lensmann Knudsens vei” ved Risum uten å kjenne forhistorien.

Kl 13.00, etter lunsj, vil Marius Hellerud fra Trøgstad ta for seg temaet innvandring og utvandring til og fra Sverige og USA.

Programmet avsluttes kl 15.00

lensmannKnudsen
Lensmann Johan Knudsen og døtrene Signe og Karla fotografert hjemme i stua på Risum for hundre år siden. Stua finnes fortsatt, nå som en del av Halden videregående skole avd. Risum. På Gamle Prestebakke vil Tove Bexrud på lørdag fortelle om Knudsen-familien. Foto fra historielagets arkiv.


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,