Sensommerstevne - 2010

Av: Jens Bakke, Publisert: 19.08.2010

Idd og Enningdalen Historielag inviterer til Sensommerstevne på Gamle Prestebakke lørdag 28. og søndag 29. august. Tunet er åpent kl. 11 til 16.

Tema for årets stevne er mat, og historielaget byr på en rikholdig sensommermeny:

Både i hovedbygningen og i forpakterboligen er det bakerovner. I begge ovnene fyres det på skift og bakes helga igjennom – her trylles det fram både kaker, boller og brød.

I stuene duker antikvitetshandler Truls Lie historiske festbord. På veggene blir det utstillinger av gamle skoleplansjer med matmotiver, og fra Halden bibliotek og private boksamlinger vises det fram gamle kokebøker. I andre etasje holde slektsgranskerne åpent loft.

På tunet tilberedes det mat over bål og i kokegrop ved Iddske Compagnies historiske teltleir. Vi får besøk av bl.a. Den glade Galte og Den blinde Ku, og på søndag demonstrerer Dag Friberg tilberedning av vilt. Halden soppforening inviterer til sopptur og har stand begge dager.

Marked på tunet med salg av lokale produkter - poteter, gulrøtter, sopp, egg og honning. Det blir plantefarging, vevutstilling m.m. Det gamle landhandleriet er åpent.

Stort loppemarked med bl.a. flere tusen bøker! Har du lopper til historielaget, lever dem på Gamle Prestebakke kl 18-20 tirsdag, torsdag eller fredag, eller ring 958 28 871.

Lørdag blir det musikk ved ”Lekvollguttæne” og ved musikkskolens ”Collection of Dreams”. På søndag står ”Pytt i panne” på den musikalske menyen, og det blir sang og opptredener fra Prestebakke skole – som også deltar på markedet med bl.a. salg av havrevafler.

Søndag kl. 11 inviteres det til måltidsgudstjeneste i Prestebakke kirke. Konfirmantene har laget mat hos historielaget på Gamle Prestebakke, og i kirken vil det bl.a. bli servet Esausuppe og englebrød!

Velkommen – og vel bekomme!

buss
Den gamle Bokerød-bussen er med på Sensommerstevnet. Foto: Lill Nordahl.

buss
Musikalsk innslag ved Pytt i Panne

buss
Lekvollguttæne kommer...

marked
Marked på tunet.

brodbaking
Brødbaking i bakerovnen


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,