kulTURvandringer - sommeren 2011

Av: Jens Bakke for HaldenMagasinet, Publisert: 27.06.2011

Halden kan by på spennende historie og vakkert og variert landskap. For at du skal bli bedre kjent med byen og omgivelsene, inviterer idealister fra foreninger og institusjoner til sommervandringer.

Dette er den femte sommersesongen med kulturvandringer i Halden. Vandringene arrangeres hver torsdag kveld klokka 18.00, fra slutten av juni til midten av august. Hele
rekken med arrangementer er et dugnadsprosjekt der Haldens foreninger og institusjoner stiller opp gratis. Halden Turist syr sammen programmet og sørger for markedsføringen, mens kostnadene til annonser og plakater dekkes av Halden kommune. Vandringene er gratis for alle som vil være med på tur.

kulTURvandring, Sørhalden - gamle seilskuter

30.6.2011, klokken 18.00

Fredrikshalds Sømandsforening inviterer til Sørhalden, området fra indre Havn ut mot Eskeviken. Arild Syversen forteller historier om skippere og seilskuter fra den gang Halden var en av Norges største sjøfartsbyer. Frammøte ved "Værven", den store åpne plassen / parkeringen på Sørhalden.


kulTURvandring, Hagen på Rød Herregård

7.7.2011, klokken 18.00

Rødshagen har røtter tilbake til 1600-tallet, og har et eventyrlig barokk-anlegg fra 1700-tallet og en romantisk park fra 1800-tallet. Stiftelsen Rød Herregård står for arrangementet i anledningen Røds 50-årsjubileum som museum. Frammøte ved hovedinngangen.


kulTURvandring, Fredriksten Festning

14.7.2011, klokken 18.00

Fredriksten Artillerie Compagnie inviterer til Fredriksten festning. Magne Rannestad viser rundt og forteller om festningen og 1905. Fredriksten ble modernisert på begynnelsen av 1900-tallet, men etter krav fra Sverige ble de moderne kanonene fjernet etter unionsoppløsningen i 1905. Frammøte ved Karl XII støtte.


kulTURvandring, Elgåfossen

21.7.2011, klokken 18.00

Idd og Enningdalen Historielag tar oss med på tur til Østfolds høyeste uregulerte fossefall. Elgåfossen har i alt 46 meters vannfall. Dette er en grensefoss som skiller mellom Norge og Sverige. Frammøte: Elgåfossen ved riksvei 22, lengst sør i Halden kommune.


kulTURvandring, Kjeøya og Sponvika skanse

28.7.2011, klokken 18.00

Sponviken vest for Svinesund er målet for kveldsvandringen. Berg, Rokke og Asak Historielag leder vandringen til Kjeøya og Sponviken skanse. Frammøte ved bommen til Kjeøya, Sponvika.


kulTURvandring, Os gravlund

4.8.2011, klokken 18.00

Kirkens Hus tar i mot på den historiske Os gravlund, som siden 1830-tallet har vært byens gravplass. Flotte terrasser og spennende monumenter gjør at dette kulturmiljøet i dag har vernestatus. Frammøte ved kapellet på Os kirkegård.


kulTURvandring, Høiåsanlegget i over 100 år

11.8.2011, klokken 18.00

Halden Skiklubb arrangerer en tur til Høiåsområdet. Vi får se og høre om ruinene etter den første hytta, bronsealderrøysene, hopphistorie og det nye utsiktstårnet. Frammøte på Høiåshytta.


kulTURvandring, Stenhoggeriene langs Iddefjorden

18.8.2011, klokken 18.00

En historisk vandring gjennom et stenhoggerområde kjent for Iddefjordsgranitten. Husk godt fottøy. Frammøte ved Torp brygge. Følg skilt fra Skriverøveien, Ystehede.


PDF av plakat med detaljert program


Tre siste

Slektsgranskerne i gang igjen
Etter ett langt korona-opphold møtes slektsgranskerne igjen.
Les mer (06.09.2021)

Sommer- og høstprogram
Etter en vinter og vår preget av korona drar historielaget forsiktig i gang med noen aktiviteter i sommer og til høsten. Sensommerstevnet er dessverre avlyst, men vi håper å få til et høstmarked litt senere på høsten.
Les mer (09.06.2021)

   

Bli medlem!

Medlemskap i historielaget koster kun 200 kr. pr. år. (300 kr. for par). Du støtter opp om laget og får innflytelse på dets virksomhet.

Innmeldingsskjema finner du her.

Grasrotandel

Spiller du Lotto eller andre spill fra Norsk Tipping? Har du spillerkort? Da må du huske å benytte deg av Grasrotandelen!

Les mer

Tipset!

Fotogruppa digitaliser bilder fra Idd og omegn. Vi oppfordre alle til å finne frem album og bilder, gjerne med historien bak bildet, og sende til oss på . Ta gjerne kontakt med fotogruppa, så hjelper vi med digitalisering.

Idd herred

"Intet Præstegjeld i hele Norge, og neppe i noget andet Rige, har en saadan besynderlig og hæderlig Beliggenhed som just dette, thi næsten rundt om, eller i det mindste paa dets fleeste Sider, indesluttes det af Kongeriget Sverige"
Fra topograf og kaptein E. Hoffs beskrivelse av Idd i 1792.

Facebook!

Idd og Enningdalen Historielag, Postboks 11, 1761 Halden
Copyright © Idd og Enningdalen Historielag - 2009-2021
Leder: Svein Norheim, | Nettredaktør: Anders Samuelsen,